Karim Benzema îl acuză pe Didier Deschamps că selecţia sa a fost influenţată de cerinţele politice

Karim Benzema, atacantul echipei Real Madrid, nu va face parte din lotul naţionalei Franţei la EURO 2016 şi îl acuză pe Didier Deschamps că selecţia sa a fost influenţată de cerinţele politice, notează AFP. Benzema sugerează că selecţionerul Franţei nu l-a convocat din cauza descendenţei algeriene.

1805 afișări
Imaginea articolului Karim Benzema îl acuză pe Didier Deschamps că selecţia sa a fost influenţată de cerinţele politice

Karim Benzema îl acuză pe Didier Deschamps că selecţia sa a fost influenţată de cerinţele politice (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Cel mai bun marcator al Franţei a sugerat, miercuri, că Didier Deschamps a cedat presiunilor din partea unui partid politic francez "rasist", care a militat pentru ca el să nu fie în lotul pentru EURO 2016. Benzema face referire la succesul electoral recent al partidului de extremă dreapta Frontul Naţional.

Atacantul câştigătoarei Ligii Campionilor a ridicat semne de întrebare cu privire la motivul neselecţionării şi a sugerat că are legătură cu descendenţa sa algerienă, potrivit sursei citate. Karim se află sub investigaţie în legătură cu un presupus caz de şantaj.

"Nu cred că această decizie a fost numai a lui Didier, pentru că mă înţeleg foarte bine cu el, cu preşedintele Federaţiei Franceze (n.r. - Noel Le Graet), cu toată lumea. Ei spun că nu pot fi selecţionat. OK, dar la nivel sportiv, nu înţeleg de ce nu mă încadrez. Iar din punctul de vedere al legii, sunt încă nevinovat până la o decizie a justiţiei. Ar trebui să aştepte până când sistemul judiciar va anunţa o hotărâre definitivă. Ador fotbalul şi vreau să joc pentru ţara mea. Singura persoană care ştie exact ce s-a întâmplat în acest scandal, adevărul, este Valbuena. El a avut un rol însemnat şi nu a spus adevărul. Eu am vrut să-l ajut, nimic mai mult, dar toată problema mi-a explodat în faţă", a declarat Benzema, potrivit AFP.

În decembrie 2015, Benzema a fost suspendat de la echipa naţională în condiţiile unei anchete privind o presupusă tentativă de şantaj din partea unui prieten al lui Karim la adresa lui Mathieu Valbuena, de asemenea component al naţionalei Franţei. Subiectul şantajului ar fi fost o casetă porno cu mijlocaşul francez. Benzema riscă până la 5 ani de închisoare pe fondul acuzaţiilor că l-a încurajat pe Valbuena să-i plătească pe şantajişti.

Drumul lui Benzema către EURO 2016 părea să fie liber atunci când restricţiile legale privind dreptul de joc al lui Karim de a evolua în aceeaşi echipă cu Valbuena au fost ridicate. Dar premierul Franţei, Manuel Valls, şi alţi politicieni s-au opus ideii de reabilitare a vârfului francez înainte de finalizarea anchetei, potrivit AFP.

Acuzaţii similare cu cele enunţate de către Benzema au venit şi din partea unei legende a Franţei, fostul fotbalist Eric Cantona, care a declarat săptămâna trecută că Deschamps i-a exclus pe Karim Benzema şi Hatem Ben Arfa (de origine tunisiană) din cauza filiaţiei lor nord-africane. În plus, Cantona a precizat că, fără aceşti doi jucători, echipa nu reflectă Franţa pe care o iubeşte. Selecţionerul Franţei nu a replicat, dar a spus că-l va acţiona în instanţă pe Cantona. În schimb, a reacţionat preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, care a catalogat drept "stupide" şi "patetice" comentariile legendarului atacant din Hexagon.

Karim Benzema (28 de ani) a înscris 27 de goluri în 81 de selecţii pentru echipa naţională a Franţei. Antoine Griezmann şi Anthony Martial ar fi fost rivalii săi pentru un loc în linia ofensivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici