Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, a murit într-un accident rutier

Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial de maraton, a murit, împreună cu antrenorul său, într-un accident de maşină în Kenya, duminică noaptea, scrie AP.

522 afișări
Imaginea articolului Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, a murit într-un accident rutier

Sursa foto: AP

Kiptum avea 24 de ani. Recordul mondial pe care l-a stabilit anul trecut la maratonul din Chicago a fost ratificat de federaţia internaţională de atletism World Athletics abia săptămâna trecută.

El era un candidat pentru aurul la proba maraton de la Jocurile Olimpice de la Paris din august.

Kiptum, care era kenyan, şi antrenorul său rwandez, Gervais Hakizimana, au murit într-un accident rutier, duminică noaptea, în jurul orei 23.00.

Atleta kenyană, Milcah Chemos, a confirmat decesul lor pentru The Associated Press.

„Nu am cuvinte pentru a explica pierderea lui Kelvin”, a spus atleta.

Accidentul a avut loc între oraşele Eldoret şi Kaptagat, în vestul Kenyei, a declarat Chemos, în inima regiunii de mare altitudine, renumită ca bază de antrenament pentru alergători de top din Kenya şi din întreaga lume. Kiptum s-a născut şi a crescut în această zonă.

Chemos a declarat că a mers la spital împreună cu alţi atleţi şi membri ai familiei lui Kiptum după ce a aflat vestea. Membrii familiei, printre care se număra şi tatăl lui Kiptum, au fost acolo pentru a-i identifica trupul.

Denis Muga, şeful poliţiei din zonă pentru Kaptagat, a declarat că Kiptum conducea şi că a fost singura maşină implicată în accident.

Kenneth Kimaiyo, un prieten al lui Kiptum, a declarat că a ajuns la locul accidentului la scurt timp după ce acesta s-a produs şi că Kiptum fusese aruncat din maşină. Se pare că maşina a ieşit de pe şosea cu viteză mare şi s-a ciocnit de un copac înainte de a se rostogoli, a declarat Kimaiyo.

O a treia persoană, o femeie, se afla, de asemenea, în maşină şi a fost transportată la spital cu răni grave, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici