Kemal Altinok: „Vrem să aducem Cupa României la Timişoara, este un trofeu important pentru noi”

SCM USAMVB Timişoara întâlneşte sâmbătă, 2 aprilie, în finala Cupei României, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, pe CSM Ştiinţa Baia Mare. Kemal Altinok, unul dintre tineri jucători bănăţeni, căpitanul României U20, a prefaţat marea finală.

135 afișări
Imaginea articolului Kemal Altinok: „Vrem să aducem Cupa României la Timişoara, este un trofeu important pentru noi”

Sursa Foto -Kemal Altinok FOTO: SCM RUGBY Timisoara -Oficial

Acesta a vorbit într-un interviu pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby, pentru rugbyromânia.ro, despre experienţa pregătirii alături de echipa naţională de seniori a României, dar şi despre finala de sâmbătă.

Au mai rămas câteva zile până la finala Cupei României. Cum decurge pregătirea?

"Per total presezonul actual decurge foarte bine, antrenamentele din această perioada au vizat tot ce ne-am propus să îndeplinim, pregătire fizică şi jocul cu balonul. Echipa s-a reunit la mijlocul lunii ianuarie şi de atunci lucrăm pentru a pregăti cât mai bine meciurile care urmează".

Care este obiectivul echipei pentru finală?

"Obiectivul nostru este câştigarea finalei şi aducerea trofeului în Timişoara. Este un trofeu important pentru noi pentru că echipa a muncit mult în ultimul an şi cred că merităm o răsplată a tuturor eforturilor noastre".

Va fi a doua finală pe care o vei juca, după cea din SuperLiga ediţia 2019-2020. Cum eşti? Ce aşteptări ai de la acest meci?

"Este un meci foarte important pentru mine şi pentru echipă, va fi primul meci după câteva luni de pauză şi este foarte important să intrăm cât mai bine în meci, să fim concentraţi din primul minut. Am jucat doar câteva minute în acea finală şi cred că de atunci am reuşit să progresez, să devin un jucător mai bun şi aştept cu nerăbdare meciul de sâmbătă".

Cum este echipa?

"Echipa este pregatită pentru finala Cupei României şi dornică să câştige meciuri în noul sezon competiţional din acest an".

Care crezi ca este atu-ul Timişoarei pentru această finală?

"Apărarea, atitudinea şi implicarea maximă ne vor ajuta să câştigăm acest meci foarte important".

Ai evoluat pentru Timişoara pe un post diferit faţă de cel pe care evoluezi în general, aripă în loc de flanker. Cum este?

"Este un post foarte diferit faţă de cel pe care îl joc, implică alt tip de efort faţă de postul de flanker, dar sunt dispus să ajut echipa cu calităţile pe care le am. Mă bucur că staff-ul are încredere în mine, mă vede acoperind acest post şi până la urmă ce contează e efortul colectiv al echipei".

În toamnă te-ai pregătit cu echipa de seniori a României. Cum a fost această experienţă? Ce ai învăţat?

"A fost o experienţă specială pe care o aşteptam, ce îmi doresc e ca acest lucru să devină un obicei, convocarea la lotul naţional de seniori. Aflându-mă lângă jucători buni şi lângă un staff experimentat am putut învăţa anumite detalii importante care fac diferenţa într-un meci. În plus m-a ajutat foarte mult să văd unde ar trebui să fiu cu pregătirea, pe ce ar trebuie să pun accent".

De asemenea, ai jucat pentru România A în meciul cu Italia A. Cât te-a ajutat sa progresezi acest lucru?

"Din păcate, nu am obţinut victoria în acel meci, dar a fost o partidă foarte importantă pentru jucătorii tineri deoarece am putut juca un rugby mai intens şi mai rapid, nivelul de joc a fost mult mai ridicat faţă de ce jucăm în mod normal. Este important să avem antrenamente şi meciuri dificile pentru că doar aşa putem creşte".

Eşti printre tinerii jucători de la care se aşteaptă foarte multe lucruri pe teren. Este o presiune în plus pentru tine?

"Este o motivaţie în plus presiunea sau cel puţin pentru mine aşa e pentru că îmi arată că echipa are încredere în mine şi sunt ferm convins că voi reuşi să fac tot ce îmi propun".

Ce îţi propui tu personal pentru acest nou sezon?

"Este un sezon important pentru creşterea mea individuală în rugby, pentru dezvoltarea ca jucător, ca om de echipă, iar ca obiectiv este să fac pasul în lotul de seniori al României. Cred că fiecare jucător tânăr îşi doreşte acest lucru, de aceea vreau să muncesc şi mai mult, să ajut echipa şi să-i conving pe antrenorii naţionalei să îmi dea o şansă".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici