Kemboi şi-a apărat cu succes titlul mondial la Daegu

Kenyanul Ezekiel Kemboi a câştigat, joi, proba de 3.000 de metri obstacole de la Campionatele Mondiale de atletism de la Daegu, reuşind astfel să-şi apere cu succes titlul cucerit la Berlin, în 2009.

87 afișări
Imaginea articolului Kemboi şi-a apărat cu succes titlul mondial la Daegu

Kemboi şi-a apărat cu succes titlul mondial la Daegu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kemboi, campion olimpic în 2004 şi cu alte trei medalii de argint la precedentele Campionate Mondiale, a realizat timpul de 8:14.85 şi a sărbătorit succesul printr-un dans care a entuziasmat publicul din Daegu.

Pe locul al doilea s-a clasat compatriotul său, Brimin Kipruto (8:16.05), iar medalia de bronz a obţinut-o Mahiedine Mekhissi-Benabbad (8:16.09).

Proba de săritură în înălţime masculin a fost câştigată de americanul Jesse Williams, cu 2.35 metri. Acelaşi rezultat l-a avut şi rusul Aleksey Dmitrik, dar atletul american a avut mai puţine ratări de-a lungul probei. Medalia de bronz i-a revenit lui Trevor Barry, din Bahamas, cu 2.32. Campionatul mondial din 2009, Iaroslav Ribakov, a lipsit de la Daegu din cauza unei accidentări.

Campioană europeană en-titre Olha Saladuha, din Ucraina, a câştigat şi titlul de campioană mondială la triplusalt. Cel mai bun rezultat al său a fost 14.94 metri, reuşit chiar din prima încercare. Medalia de argint a fost obţinută de Olga Ripakova, din Kazahstan, cu 14.89 metri, în timp ce bronzul i-a revenit columbiencei Caterine Ibarguen. Campioana mondială de la ediţia precedentă, cubaneza Yargeris Savigne, s-a accidentat la a treia săritură din concurs, şi doar cu o încercare valabilă, 14.43 metri, a ocupat poziţia a şasea.

Proba de 1.500 de metri a fost câştigată de americanca Jennifer Barringer Simpson cu timpul 4:05.40. Argintul i-a revenit atletei din Marea Britanie, Hannah England (4:05.68), în timp ce bronzul a fost câştigat de Natalia Rodríguez, din Spania, cu 4:05.87. De două ori campioană mondială şi deţinătoare a celui mai bun timp al sezonului, Maryam Yusuf Jamal, din Bahrain, a terminat ultima proba de 1.500 de metri.

Probele de 400 de metri garduri, masculin şi feminin, au fost programate la sfârşitul sesiunii de joi de la Campionatele Mondiale de la Daegu. Proba feminină a fost câştigată de americanca Lashinda Demus, cu 52.47 secunde, cel mai bun timp al anului. Demus avea în palmres două medalii de argint la Campionatele Mondiale. Pe doi s-a clasat atleta din Jamaica, Melaine Walker, 52.73 secunde, iar bronzul i-a revenit rusoaicei Natalia Antiukh, 53.85 secunde.

Britanicul David Greene a câştigat proba de 400 de metri cu timpul de 48.26 secunde, urmat de Javier Culson (Puerto Rico) cu 48.44, şi de L.J. van Zyl (Africa de Sud) cu 48.80 secunde. Rezultatul învingătorului a fost cel mai slab la Campionatele Mondiale din ultimii 20 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici