Krejcikova câştigă turneul de casă la Ostrava în faţa liderei Swiatek în cel mai lung meci al anului

Barbora Krejcikova a reuşit duminică seara să câştige finala turneului de tenis feminin de la Ostrava (Republica Cehă), după ce a învins-o în ultimul act pe lidera mondială, poloneza Iga Swiatek, devenind prima jucătoare cehă ce se impune în turneul WTA 500 găzduit de ţara sa natală.

723 afișări
Imaginea articolului Krejcikova câştigă turneul de casă la Ostrava în faţa liderei Swiatek în cel mai lung meci al anului

Krejcikova câştigă turneul de casă la Ostrava în faţa liderei Swiatek în cel mai lung meci al anului

Jucătoarea cehă venea după un succes la Tallinn, săptămâna trecută, şi cu victoria în faţa lui Swiatek, a ajuns la 10 succese consecutive.

Krejcikova a învins-o pe lidera mondială cu 5-7 7-6(4) 6-3, revenind, după ce cedase primul set, adjudecându-şi titlul după un meci maraton de 3 ore şi 18 minute.

Meciul egalează triumful lui Angelique Kerber în faţa lui Kaja Juvan la Strasbourg, Franţa, în luna mai, ca fiind cel mai lung meci din 2022 de până acum.

Este, de asemenea, a doua victorie de peste trei ore a Krejcikovei în tot atâtea săptămâni: Ea a câştigat un meci de 3 ore şi 23 de minute în semifinale împotriva Belindei Bencic săptămâna trecută, în drumul spre titlul de la Tallinn.

În primul set, Swiatek a salvat 3 mingi de break la 1-1, pentru ca apoi să facă ea 2 break-uri pentru 5-1. Sportiva cehă a revenit şi a egalat 5-5, însă, în cele din urmă poloneza a reuşit totuşi să câştige setul cu 7-5.

Cel de-al doilea set a început bine pentru Krejcikova, care a preluat un avantaj de 2-0 şi l-a păstrat pentru o vreme, dar Swiatek a revenit la 4-4. S-a ajuns în tiebreak, unde Krejcikova i-a provocat câteva greşeli lui Swiatek, care a cedat la 4 şi a dus meciul în decisiv.

În setul final, Swiatek a cedat la zero un game pe propriul serviciu şi Krejcikova s-a desprins la 5-3, urmând să servească pentru meci.

Ultimul game a fost şi cel mai disputat, poloneza salvând 5 mingi de meci înainte ca favorita gazdelor să închidă turneul cu un as.

Krejcikova i-a administrat lui Swiatek doar a doua înfrângere din carieră în 12 finale de simplu la nivel de turnee WTA, şi prima în ultimii trei ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici