Kremlinul nu este de acord cu acuzaţiile preşedintelui CIO cu privire la patinatoarea Valieva

Kremlinul a declarat vineri că nu este de acord cu evaluarea făcută de şeful Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, cu privire la evenimentele din jurul patinatoarei adolescente ruse Kamila Valieva, după ce oficialul a atacat anturajul acesteia, relatează Reuters.

508 afișări
Imaginea articolului Kremlinul nu este de acord cu acuzaţiile preşedintelui CIO cu privire la patinatoarea Valieva

Patinatoarea în vârstă de 15 ani a terminat pe locul al patrulea în proba de simplu feminin la Jocurile Olimpice de la Beijing, în timp ce scandalul de dopaj a continuat, iar Bach a declarat că a fost „înfiorător" să o vadă pe Valieva cedând sub presiune.

Kremlinul a declarat că este nevoie de antrenori duri în lumea sportului pentru a obţine victorii.

Controversa din jurul cazului de dopaj al Kamilei Valieva a deschis o dezbatere cu privire la adecvarea mediului olimpic pentru minori, context în care preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a declarat că CIO are mijloace limitate de acţiune.

„Trebuie să spun că am fost foarte, foarte tulburat ieri când am urmărit competiţia la televizor", a declarat Bach într-o conferinţă de presă. „Cât de mare trebuie să fi fost presiunea asupra ei".

„Când am văzut după aceea cum a fost primită de anturajul ei apropiat... a fost înfiorător să văd acest lucru", a spus Bach, acuzând staff-ul tehnic al patinatoarei.

„În loc să îi ofere confort, în loc să încerce să o ajute, puteai simţi această atmosferă înfiorătoare, această distanţă şi, dacă interpretai limbajul corporal al acestora, era şi mai rău, pentru că era vorba chiar de un fel de gesturi dispreţuitoare.

Toate acestea nu-mi dau prea multă încredere în anturajul cel mai apropiat al Kamilei", a mai completat Bach, citat de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici