Kylian Mbappe la Jocurile Olimpice - o chestiune de stat pentru Franţa

82 afișări
Imaginea articolului Kylian Mbappe la Jocurile Olimpice - o chestiune de stat pentru Franţa

Kylian Mbappe la Jocurile Olimpice - o chestiune de stat pentru Franţa

Cazul starului de la Paris SG, al cărui posibil transfer la Real Madrid a făcut obiectul a numeroase speculaţii în presă, a fost abordat marţea trecută, în cadrul festivităţilor de aniversare a 120 de ani de existenţă a FIFA, în legătură cu o posibilă participare la Jocurile Olimpice din vara anului viitor.

„Am avut o discuţie cu preşedintele Pérez pe diverse teme", a mai dezvăluit ministrul sâmbătă, în timp ce se afla la Bilbao pentru a urmări finala Ligii Campionilor feminine dintre FC Barcelona şi Lyon (2-0), în timpul unor declaraţii de presă cu o parte din mass-media.

„Preşedintele Republicii a avut o întâlnire privată cu el. Antrenorul echipei U-23, Thierry Henry, este de asemenea foarte implicat, el se va ocupa de selecţia echipei. Dar cred că este important să încercăm să facem ca Jocurile Olimpice şi Paralimpice să fie un mare succes pentru popor. Iar Kylian, cu tot ceea ce reprezintă el, este normal (să ne dorim să participe), nu este nevoie să ascundem acest lucru", a adăugat ea.

Căpitanul echipei Les Bleus, care va juca la UEFA Euro 2024 (14 iunie - 14 iulie), îşi doreşte de asemenea să participe la turneul olimpic (24 iulie - 10 august). Cu toate acestea, această competiţie nu face parte dintr-o fereastră internaţională desemnată de FIFA, iar cluburile nu sunt obligate să îşi elibereze jucătorii.

„Contez pe Real Madrid să îl elibereze pe Kylian pentru Jocurile Olimpice, pentru ca el să poată juca cu echipa Franţei", a declarat preşedintele Republicii pe X, la 11 mai, într-o înregistrare video în care a răspuns la întrebările internauţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici