Landis îl acuză în continuare pe Armstrong: "L-am văzut dopându-se de mai multe ori"

Rutierul american Floyd Landis şi-a reiterat acuzaţiile la adresa lui Lance Armstrong, afirmând într-o emisiune televizată că l-a văzut pe acesta cum s-a dopat de mai multe ori, inclusiv cu transfuzii sanguine.

17 afișări
Imaginea articolului Landis îl acuză în continuare pe Armstrong: "L-am văzut dopându-se de mai multe ori"

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Landis a fost intervievat timp de 90 de minute, în cadrul emisiunii "Nightline" de la postul de televiziune ABC.

Floyd Landis, căruia i-a fost retras titlul câştigat în ediţia din 2006 a Turului Franţei, a recunoscut că s-a dopat, după ce timp de mulţi ani a negat acest lucru, şi a acuzat de astfel de practici rutieri şi personalităţi ale ciclismului din SUA, printre care se află şi Lance Armstrong.

"Nu voi intra în detalii privind de câte ori l-am văzut pe Armstrong că s-a dopat, însă, da, l-am văzut dopându-se. Dacă asta îl preocupă pe Armstrong, asta înseamnă că există o adevărată problemă cu sistemul, pentru că am văzut şi alţi sportivi dopându-se. La un moment dat, trebuie să le spui copiilor că nu există Moş Crăciun. Nu-mi place să am eu acest rol, însă cineva trebuie să o facă", a declarat Landis în cadrul emisiunii.

Întrebat dacă l-a văzut pe Armstrong primind transfuzii sanguine, Landis a răspuns afirmativ. Întrebat apoi dacă l-a văzut pe Armstrong în astfel de ipostaze mai mult de o dată, Landis a răspuns: "Da, de mai multe ori".

Floyd Landis a repetat, în cadrul emisiunii difuzate vineri seară, că a fost martorul practicilor de dopaj existente în cadrul echipei americane US Postal în perioada 2002-2004. "Lance Armstrong mi-a furnizat plasturi de testosteron. Sunt doar simpli plasturi pe care îi pui pe piele, nu au nicio legătură cu transfuziile sanguine", a mai spus rutierul american.

Armstrong (38 de ani), de şapte ori câştigător al Turului Franţei în perioada 1999-2005, şi care va încheia duminică ultima ediţie a Marii Bucle la care va participa, a dezminţit în repetate rânduri aceste acuzaţii.

Avocatul acestuia, Tim Herman, a declarat pentru ABC că Armstrong a fost supus la peste 300 de teste în timpul carierei şi nu a fost niciodată depistat pozitiv.

În cadrul anchetei iniţiate în acest caz, autorităţile americane au convocat numeroşi martori, printre care se numără Greg LeMond şi Tyler Hamilton, care vor compărea în faţa Tribunalului Federal din California în vederea strângerii de informaţii şi documente privind ultimele patru echipe pentru care a concurat Armstrong (US Postal, Discovery Channel, Astana şi RadioShack).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici