Laurent Jalabert a renunţat la activităţile de consultant pentru Turul Franţei

Fostul rutier Laurent Jalabert, acuzat că a recurs la EPO la Turul Franţei din 1998, a anunţat marţi că va renunţa la activităţile sale de consultant radio-TV pentru "Marea Buclă", care începe sâmbătă.

106 afișări
Imaginea articolului Laurent Jalabert a renunţat la activităţile de consultant pentru Turul Franţei

Laurent Jalabert (Imagine: Telegraph)

"El este cel care a luat această decizie", a declarat pentru France 2 Daniel Bilalian, director pentru programul de sport la France Télévisions.

Laurent Jalabert trebuia să fie consultant la radio RTL şi la France Télévisions. La France 2, el asigura de mai mulţi ani comentariul fiecărei etape alături de jurnalistul Thierry Adam.

"Pentru a-mi putea pregăti apărarea, am decis să suspend colaborările mele cu diverse instituţii de presă. Sunt obiectul unei revelaţii care mi-au fost aduse la cunoştinţă doar prin intermediul presei. Nu doresc ca aceste evenimente să afecteze ediţia centenară a Turului Franţei şi nici să aducă vreun prejudiciu imaginii partenerilor mei", a declarat Laurent Jalabert, într-un comunicat transmis AFP.

Laurent Jalabert, care s-a retras din activitate în 2002, a fost acuzat că a recurs la EPO la Turul Franţei din 1998, cel al scandalului Festina, conform unei informaţii din L'Equipe, care citează teste retroactive datând din 2004.

La turul din 1998, Jalabert, în vârstă de 44 de ani, nu a câştigat nicio etapă şi nici tricoul galben. El a abandonat cursa în Alpi, în acealşti timp cu întreaga echipă Once, condusă de controversarul Manolo Saiz.

EPO nu putea fi detectat în acea vreme, în analize. Testul de detectare pus la punct de laboratorul din Châtenay-Malabry a fost validat în 2001.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici