LeBron James intră în istorie cu a 20-a selecţie la All-Star

LeBron James îl depăşeşte din nou pe Kareem Abdul-Jabbar, de această dată pentru cele mai multe selecţii All-Star din istoria NBA.

167 afișări
Imaginea articolului LeBron James intră în istorie cu a 20-a selecţie la All-Star

LeBron James intră în istorie cu a 20-a selecţie la All-Star

James este primul jucător care este selectat în echipa All-Star de 20 de ori în istoria NBA. Kareem Abdul-Jabbar, al cărui record de puncte reuşite în carieră a fost doborât de James în sezonul trecut, a fost ales de 19 ori.

Meciul din acest an va avea loc pe 18 februarie la Indianapolis.

Alături de James în echipa de start a Conferinţei de Vest au mai fost aleşi Kevin Durant de la Phoenix, Nikola Jokic de la Denver, Luka Doncic de la Dallas şi Shai Gilgeous-Alexander de la Oklahoma City, care l-a depăşit pe Stephen Curry de la Golden State, titularul All-Star perene, pentru ultimul loc în Vest.

Durant este acum selecţionat de 14 ori, unul dintre cei doar 11 jucători din istoria NBA care au fost aleşi de atâtea ori.

În Conferinţa de Est, Giannis Antetokounmpo, de la Milwaukee, va fi însoţit de Jayson Tatum, de la Boston, şi Joel Embiid, de la Philadelphia - MVP-ul NBA în exerciţiu şi actualul lider al marcatorilor din NBA - în prima linie. Tatum a stabilit un record în All-Star Game în sezonul trecut, marcând 55 de puncte în concursul de la Salt Lake City, în drumul spre titlul de MVP.

Titularii sunt selectaţi printr-o formulă în care votul fanilor contează în proporţie de 50%, votul jucătorilor înşişi contează în proporţie de 25%, iar votul unui juriu de jurnalişti şi prezentatori care acoperă NBA contează pentru celelalte 25%. Antetokounmpo a fost cel mai bine votat, adunând aproximativ 5,4 milioane de voturi din partea fanilor.

Sunt foarte puţini jucători din sporturile profesioniste majore din SUA care să fie selectaţi ca All-Star, sau echivalentul acestuia, în 20 de sezoane diferite. James este primul care are această distincţie în NBA. El se alătură lui Gordie Howe din hochei şi unui trio de jucători de baseball - Hank Aaron, Willie Mays şi Stan Musial - pe această listă.

Howe a fost ales de 23 de ori pentru All-Star Game din NHL. Aaron a fost selecţionat în Major League Baseball All-Star în 21 de sezoane diferite, în timp ce Mays şi Musial au fost în 20 de sezoane fiecare.

Ediţia din acest an a All-Star Game revine la formatul tradiţional Est contra Vest, care a fost utilizat în primele 66 de meciuri clasice din mijlocul sezonului din NBA. În cele mai recente şase ediţii, cei care au obţinut cele mai multe voturi din fiecare conferinţă au fost căpitani care au avut ocazia să îşi desemneze echipele; James a fost căpitan în fiecare din cele şase ediţii, Antetokounmpo a fost celălalt căpitan de trei ori, Durant de două ori şi Curry o dată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici