Leclerc şi Sainz duc Ferrari pe primele două locuri după antrenamentele pe ploaie de la Imola

Liderul campionatului mondial de Formula 1, Charles Leclerc, a fost cel mai rapid, iar Ferrari a terminat pe primele două locuri în prima sesiune de antrenamente pe ploaie de la Marele Premiu al Emiliei Romagna, care a avut loc vineri.

115 afișări
Imaginea articolului Leclerc şi Sainz duc Ferrari pe primele două locuri după antrenamentele pe ploaie de la Imola

Leclerc şi Sainz duc Ferrari pe primele două locuri după antrenamentele pe ploaie de la Imola

Monegascul în vârstă de 24 de ani a parcurs circuitul Enzo şi Dino Ferrari de la Imola într-un minut şi 29,402 secunde cu pneuri intermediare, în timp ce coechipierul spaniol Carlos Sainz a fost cu 0,877 secunde mai lent.

Campionul mondial în exerciţiu de la Red Bull, Max Verstappen, a fost al treilea cel mai rapid, cu un timp de 1:30,867, urmat de cei doi piloţi de la Haas, Kevin Magnussen şi Mick Schumacher.

Sergio Perez, de la Red Bull, a fost al şaselea cel mai rapid.

Lewis Hamilton a fost doar al 18-lea într-o sesiune care a început cu pneuri de ploaie, înainte ca vremea să se îmbunătăţească suficient pentru ca unii să se aventureze cu pneuri intermediare.

Coechipierul George Russell, al doilea în clasament, dar la 34 de puncte în urma lui Leclerc, a ocupat locul 10, într-o după-amiază dificilă pentru campionii constructorilor şi la peste patru secunde.

Hamilton a fost la şapte secunde în urma lui Leclerc.

„Este vorba despre obţinerea aderenţei în pneuri şi despre temperatură", a declarat şeful echipei, Toto Wolff. „Se pare că Ferrari a deblocat acest lucru. Cu siguranţă, când îţi vezi maşina depăşită cu cinci secunde, îţi vine să te strangulezi. Dar mă bucur de provocare şi mă bucur că acum este rău - pentru că pe termen lung vom fi buni".

Lando Norris de la McLaren a adus steagul roşu cu cinci minute înainte de final, când s-a blocat la Acque Minerali şi a intrat în pietriş înainte de a reveni pe pistă.

Imola este prima cursă europeană a sezonului şi, de asemenea, prima din cele trei curse în format sprint, calificările urmând să se desfăşoare tot vineri, pentru a decide grila de start pentru cursa de 100 km de sâmbătă, care stabileşte ordinea pentru evenimentul principal de duminică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici