Leclerc va ocupa primul loc pe grila de start la Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco

  • Charles Leclerc a furnizat supriza calificărilor la Grand Prix-ul de la Monaco, reuşind să câştige bătălia pentru pole position în faţa propriilor suporteri.
  • Din păcate pentru Ferri, monopostul monegascului s-a avariat la finalul sesiunii, după ce a intrat în parapeţi.
722 afișări
Imaginea articolului Leclerc va ocupa primul loc pe grila de start la Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco

Leclerc a realizat cel mai rapid tur de circuit al weekend-ului, după ce a ajuns pentru prima data în acest sezon în Q3, dar a forţat puţin prea tare în cea de-a doua sa ieşire pe circuit în Q3, ieşind de pe pistă şi oprindu-se în parapeţi, cu suspensia faţă ruptă.

Incidentul a dus la introducerea steagului roşu, cu mai puţin de un minut înainte de expirarea timpului în Q3, ceea ce a împiedicat celelate monoposturi să îşi încheie ultimul tur rapid şi implicit să depăşească cel mai bun timp realizat până în acel moment.

Drept urmare, Leclerc s-a menţinut pe pole, primul pentru Ferrari de la Marele Premiu al Mexicului din 2019. Lecrec a devenit totodată şi primul monegasc care ajunge în pole position la Monaco de la Louis Chiron, în 1936.

Este încă neclar cât de semnificative sunt daunele pentru Ferrari-ul său şi dacă va suporta sau nu penalităţi în grilă pentru schimbarea pieselor.

Verstappen a ajuns pe locul al doilea, urmat de Valtteri Bottas, care a completat podiumul. Campionul mondial în exerciţiu şi liderul clasamentului, britanicul Lewis Hamilton, a terminat pe locul şapte, fiind pentru prima dată de la Marele Premiu al Germaniei din 2018 când termină calificările în afara top 6.

Carlos Sainz, care a fost unul dintre piloţii nevoiţi să abandoeze ultimul tur rapid, după accidentul coechipierului său de la Ferrari, a terminat cu al patrulea timp, cea mai bună performanţă a sa în Principate.

Lando Norris, de la McLaren, a terminat pe 5, urmat de Pierre Gasly, pe 6.

Sebastian Vettel a făcut cea mai bună cursă de calificare din acest sezon, urmând să pornească de pe locul 8 în grila de start.

Sergio Perez de la Red Bull şi Antonio Giovinazzi, de la Alfa Romeo, au completat top 10.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici