Leon Spinks a murit la 67 de ani. Fostul campion, unul din puţinii care au reuşit să-l învingă pe Muhammad Ali

  • Leon Spinks, campion mondial şi olimpic, a decedat la vârsta de 67 de ani
  • El a fost unul dintre cei doar cinci oameni care l-au învins pe Ali
  • Fratele lui Leon, Michael, a fost şi el campion mondial la box, categoria grea
170 afișări
Imaginea articolului Leon Spinks a murit la 67 de ani. Fostul campion, unul din puţinii care au reuşit să-l învingă pe Muhammad Ali

FOTO: Profimedia

Leon Spinks, campion mondial şi olimpic, a fost învins de cancer, la vârsta de 67 de ani. El a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria boxului.

În doar a opta sa luptă la profesionişti, Leon l-a bătut, la puncte, pe legendarul Muhammad Ali. Palmaresul său la amatori era deja unul strălucit, Spinks câştigând medalia de aur la Olimpiada din 1976. Ali şi-a luat revanşa 7 luni mai târziu, învingând-ul prin decizie unanimă.

Fratele lui Leon, Michael Spinks, a fost un pugilist mai talentat. Campion olimpic şi el, a câştigat şi titlul mondial al greilor.

Michael s-a retras din box având doar o înfrângere în palmares, din 32 de meciuri. Cel care l-a învins este Mike Tyson.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici