Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Marii Britanii

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Marii Britanii, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, germanul Nico Rosberg şi de un alt german, Sebastian Vettel, de la Ferrari.

228 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Marii Britanii

Lewis Hamilton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Brazilianul Felipe Massa şi finlandezul Valtteri Bottas, ambii de la Williams, s-au clasat în această ordine pe locurile 4 şi 5, înaintea rusului Danil Kviat de la Red Bull, care a trecut linia de sosire al şaselea.

Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de germanul Nico Hulkenberg (Force India), finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari), mexicanul Sergio Perez (Force India) şi spaniolul Fernando Alonso (McLaren-Honda). Dublu campion mondial, Alonso a obţinut primul punct în sezonul 2015.

După nouă etape, clasamentul piloţilor (primele zece locuri) este următorul:

1. Lewis Hamilton 194 de puncte;

2. Nico Rosberg 177;

3. Sebastian Vettel 135;

4. Valtteri Bottas 77;

5. Kimi Raikkonen 76;

6. Felipe Massa 74;

7. Daniel Ricciardo 36;

8. Danil Kviat 27;

9. Nico Hulkenberg 24;

10. Romain Grosjean 17.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1 Mercedes 371 de puncte;

2 Ferrari 211;

3 Williams 151;

4 Red Bull 63;

5 Force India 39;

6 Lotus 29;

7 Sauber 21;

8 Toro Rosso 19;

9 McLaren-Honda 5;

10 Manor 0.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc la 26 iulie, pe circuitul Hungaroring.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici