Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei

Pilotul britanic Lewis Hamilton, de la Mercedes Petronas, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce a terminat cursa cu timpul de 1 oră, 35 de minute, 56 de secunde şi 497 de miimi.

1387 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei

Triplul campion mondial a fost urmat de germanul Sebastian Vettel, de la Ferrari, care a terminat cursa la 3 secunde şi 490 de miimi în spatele pilotului de la Mercedes, şi de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull, la 1 minut, 15 secunde şi 820 de miimi în spate.

Pentru Hamilton, este a doua victorie din carieră pe circuitul de lângă Barcelona.

Britanicul a plecat din pole-position, dar a fost depăşit în primul viraj de Sebastian Vettel. Germanul a rămas lider până în turul cu numărul 44.

În urma acestui succes, Lewis Hamilton rămâne pe poziţia secundă în clasamentul piloţilor din acest sezon, cu 98 de puncte, la şase puncte în spatele liderului Sebastian Vettel, care a strâns 104, şi urmat de Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes Petronas, cu 63 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici