Lewis Hamilton la Mercedes în locul lui Schumacher, Perez la McLaren

Pilotul echipei McLaren-Mercedes Lewis Hamilton a semnat un contract pe trei ani cu Mercedes AMG, unde va evolua din 2013, în locul lui germanului Michael Schumacher, iar "volanul" britanicului la team-ul de la Woking va fi preluat de mexicanul Sergio Perez, acum la Sauber.

552 afișări
Imaginea articolului Lewis Hamilton la Mercedes în locul lui Schumacher, Perez la McLaren

Lewis Hamilton la Mercedes în locul lui Schumacher, Perez la McLaren

Atât angajarea lui Perez la McLaren, cât şi trecerea lui Hamilton la Mercedes au fost confirmate oficial, vineri, de cele două echipe de Formula 1, informează autosport.com.

Însă Mercedes nu a precizat care va fi viitorul septuplului campion mondial, Michael Schumacher, al cărui contract de trei ani va expira la finalul acestui sezon.

La această echipă, Hamilton va fi coechipier cu germanul Nico Rosberg, în timp ce Perez va fi coleg la McLaren cu britanicul Jenson Button.

Lewis Hamilton a declarat că avea nevoie de o nouă provocare în cariera pe care a petrecut-o aproape în întregime la McLaren. "A venit timpul pentru o nouă provocare şi sunt bucuros să încep un nou capitol concurând pentru echipa Mercedes. Mercedes-Benz are o tradiţie extraordinară în automobilism şi o dorinţă de obţine victorii pe care eu o împărtăşesc. Împreună putem creşte şi aspira către această nouă provocare. Cred că pot conduce «săgeţiile argintii» către vârf şi cred că putem realiza amibiţiile noastre comune, de a câştiga titluri mondiale", a declarat Hamilton.

"Sunt încântat să-i urez bune venit lui Lewis Hamilton în echipa noastră. Prezenţa unui pilot de calibrul lui Lewis este o dovadă că Mercedes-Benz continuă în Formula 1 şi sunt mândru că Lewis împărtăşeşte viziunea şi ambiţia pentru succes a «săgeţilor argintii». Cred că această echipă formată din Lewis şi Nico va fi anul viitor cea mai dinamică şi cea mai interesantă de pe grila de start", a declarat, la rândul său, managerul Ross Brawn.

Hamilton, 26 de ani, aflat la McLaren din 1998, când a fost cooptat în programul de perfecţionare a piloţilor, a devenit campion mondial în 2008, în cel de-al doilea său sezon în Formula 1. În palmaresul britanicului figurează 20 de curse câştigate şi alte 28 de clasări pe podium.

Este de aşteptat ca Michael Schumacher să se retragă la finalul acestui sezon. El a revenit în Formula 1 în 2010, după trei ani de la prima retragere a sa, atras de proiectul Mercedes, care cumpărase echipa Brawn GP. Însă în doua sezoane şi jumătate germanul nu a mai arătat forma care l-a ajtat să intre în posesia celor şate titluri mondiale, toate cucerite în prima parte a careirei lui. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, anul acesta, şi patrul clasări pe locul 4. În acest sezon, cel mai titrat pilot din istoria F1 a abandonat în jumătate din cele 14 curse disputate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici