Libertatu, Făcăleaţă şi Constantin rămân în arest

Fostul director al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Argeş Cristian Libertatu, arestat preventiv pentru luare de mită în dosarul corupţiei din fotbal, rămâne în arest, după ce, vineri, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis recursul procurorilor DNA în cazul său.

46 afișări
Imaginea articolului Libertatu, Făcăleaţă şi Constantin rămân în arest

Libertatu, Făcăleaţă şi Constantin rămân în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis, vineri, recursul procurorilor DNA Piteşti împotriva deciziei de miercuri a Tribunalului Argeş de punere în libertate sub control judiciar a lui Cristian Libertatu, rejudecând şi respingând pe fond respectiva cerere, astfel că acesta va rămâne în arestul IPJ Argeş.

Tot vineri, Curtea de Apel Piteşti a respins ca nefondate recursurile introduse de avocaţii directorului general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, şi al preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, împotriva hotărârii Tribunalului Argeş de a nu admite eliberarea provizorie sub control judiciar a acestora.

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti i-au obligat la plata unor cheltuieli judiciare pe Cristian Libertatu în sumă de 100 lei şi pe Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin în sumă de câte 200 de lei, hotărârea magistraţilor fiind definitivă.

Miercuri, Tribunalul Argeş admisese eliberarea sub control judiciar a fostului director al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Cristian Libertatu, arestat preventiv pentru luare de mită în dosarul corupţiei din arbitraj, însă imediat după pronunţare, decizia a fost atacată cu recurs de către procurorii DNA Piteşti.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu.

În 11 mai, Tribunalul Argeş a decis să nu le mai prelungească mandatele de arestare, dar procurorii DNA au făcut recurs, iar o zi mai târziu Curtea de Apel Piteşti a admis recursul, astfel că aceştia au rămas în arest pentru cel puţin 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici