Lică şi Bogaciu rămân în arest

Vicepreşedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, şi arbitrul Aurelian Bogaciu rămân în arest, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis, luni, recursul făcut de DNA la decizia de eliberare sub control judiciar a lui Lică şi a respins recursul la măsura arestării formulat de avocaţii lui Bogaciu.

12 afișări
Imaginea articolului Lică şi Bogaciu rămân în arest

Aurelian Bogaciu şi Marcel Lică

Curtea de Apel Piteşti a admis recursul formulat de procurorii DNA Piteşti la decizia Tribunalului Argeş, de eliberare sub control judiciar a vicepreşedintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, decizie pe care o casează.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins ca nefondat recursul formulat de avocaţii lui Aurelian Bogaciu la măsura arestării preventive a acestuia.

Potrivit lui Florin Doran, avocatul care îl reprezintă pe Bogaciu, următoarea cale de atac este formularea unei cereri de eliberare provizorie sub control judiciar.

Vicepreşedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, şi arbitrul Aurelian Bogaciu au fost audiaţi, luni, timp de aproximativ o oră şi jumătate, de magistraţii Curţii de Apel Piteşti.

Avocaţii lui Marcel Lică au invocat faptul că acesta nu prezintă pericol social, că a colaborat cu anchetatorii şi că se angajează să respecte condiţiile de restricţie impuse de Tribunalul Argeş în cazul în care ar fi eliberat provizoriu sub control judiciar.

"Sunt nevinovat, nu am luat mită, iar cererea mea de punere în libertate sub control judiciar este justificată de mine şi de către avocaţii mei prin faptul că nu sunt un pericol social şi nu am cum să influenţez, în libertate fiind, celelalte părţi implicate în proces", a declarat Marcel Lică în faţa magistraţilor.

De asemenea, avocaţii lui Aurelian Bogaciu au declarat în faţa magistraţilor că decizia de arestare preventivă a clientului lor este ilegală.

În apărarea sa, Aurelian Bogaciu a spus că în toată cariera sa de arbitru nu a primit de la nimeni niciun ban cu scopul de a ajuta vreo echipă de fotbal.

"Sunt nevinovat, nu am primit bani de la fotbal, recunosc că a venit numitul Făcăleaţă cu o femeie la hotel în jurul orei 03.00 noaptea şi ambii miroseau a băutură. Am avut o discuţie cu ei, dar din cadrul uşii, nu au intrat în camera de hotel, iar discuţia a durat zece minute şi nu am vorbit nimic despre fotbal şi nici nu am întreţinut relaţii sexuale cu acea femeie", a spus Bogaciu.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 29 spre 30 aprilie, sub acuzaţia de luare de mită, măsura fiind luată de Tribunalul Argeş la propunerea procurorilor DNA, care emiseseră pe numele acestuia o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Într-un comunicat transmis, joia trecută, Direcţia Naţională Anticorupţie preciza că procurorii de la Serviciul Teritorial Piteşti îl cercetează penal pe Aurelian Dumitru Bogaciu, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici