Liderul din Campionatul European de Raliuri participă la Raliul Sibiului

Echipajul Jan Kopecky şi Pavel Dressler, aflat pe primul loc în clasamentul Campionatului European de Raliuri (ERC), a confirmat participarea la Raliul Sibiului, etapa a şaptea a sezonului 2013, care va debuta în 25 iulie.

122 afișări
Imaginea articolului Liderul din Campionatul European de Raliuri participă la Raliul Sibiului

Liderul din Campionatul European de Raliuri participă la Raliul Sibiului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii Raliului Sibiului, echipajul format din Jan Kopecky şi Pavel Dressler, care se află pe primul loc în ERC, având trei victorii şi un loc secund, va participa la Raliul Sibiului.

Potrivit sursei citate, regulamentul Campionatului European de Raliuri prevede că se iau în calcul cele mai bune patru rezultate din fiecare jumătate de sezon, iar Raliul Sibiului este primul eveniment din cea de-a doua jumătate, reprezentând cea de-a şaptea etapă a ERC.

"Pentru noi este important să câştigăm aici şi vom face tot posibilul să obţinem maximum de puncte. Ne vom adapta strategia în funcţie de ceea ce se întâmplă pe parcursul raliului şi mi-ar plăcea mult să câştig la Sibiu. Am ales această etapă pentru că îmi doream să ajung şi eu în România", a declarat Jan Kopecky, citat în comunicatul de presă.

Raliul Sibiului începe oficial în 25 iulie, zi în care sunt programate calificările, parada prin oraş şi startul festiv.

Vineri şi sâmbătă, în cele două zile de cursă, piloţii vor parcurge 14 probe speciale cu o lungime totala de 228 de kilometri.

Prima zi de cursă, vineri, începe cu două treceri pe probele Dobârca şi Crinţi, apoi super speciala şi cele două probe speciale de noapte Păltiniş, în urcare pe asfalt şi Şanta, pe macadam.

Sâmbătă, 27 iulie, sunt programate celelate şapte probe speciale: Sadu, Gâtu Berbecului şi Şanta Max, care vor fi parcurse de două ori, competiţia încheindu-se cu super speciala de pe terenul de rally cross din cartierul Ştrand.

Festivitatea de premiere va avea loc la ora 19.00 în Piaţa Mică a municipiului Sibiu.

Raliul Sibiului este inclus în Campionatul European de Raliuri, fiind prima din cele două etape pe macadam din cea de-a doua jumătate a calendarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici