Liga de fotbal feminin din România sprijină opoziţia UEFA faţă de Cupa Mondială bienală

Planurile FIFA de organizare a unei Cupe Mondiale bienale ar avea un impact "profund dăunător" asupra jocului de fotbal feminin şi ar modifica în mod fundamental dezvoltarea acestuia, au declarat luni cele mai importante ligi feminine din Europa şi organismul european de conducere UEFA.

175 afișări
Imaginea articolului Liga de fotbal feminin din România sprijină opoziţia UEFA faţă de Cupa Mondială bienală

Sursa foto: Mediafaxfoto

Într-o declaraţie comună, organizaţiile au criticat procesul de consultare pe care FIFA l-a folosit în timpul realizării unui studiu de fezabilitate privind organizarea bienală a Cupei Mondiale masculine şi feminine, relatează Reuters.

Organizaţiile şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că turneul se adaugă la un calendar internaţional deja aglomerat, că va împiedica vizibilitatea fotbalului feminin şi că va duce la suprasolicitarea jucătoarelor.

"Caracterul rapid al procesului de consultare (până în prezent) foarte selectiv şi propunerile cu totul şi cu totul inconvenabile nu au permis o reflecţie atentă asupra a ceea ce este în interesul fotbalului feminin şi nici nu au evaluat în mod adecvat posibilele consecinţe ireversibile pe care le-ar putea implica o astfel de schimbare", se arată în declaraţie.

"Pentru a fi clar, nu este vorba în niciun caz despre faptul că Europa îşi apără poziţia şi nici despre un conflict de interese între echipele naţionale versus echipe de club.

"Rezervele noastre se axează pe dorinţa noastră de a avea o dezvoltare globală echilibrată şi incluzivă, care să le ofere femeilor şi fetelor cele mai bune condiţii pentru a juca cel mai iubit joc la toate nivelurile şi în toate societăţile."

Declaraţia a fost co-semnată de Asociaţia Europeană a Cluburilor (ECA) şi de ligile feminine din Anglia, Germania, Italia, Finlanda, România, Suedia, Elveţia şi Olanda.

ECA, care reprezintă 234 de cluburi europene, a declarat luna trecută că o Cupă Mondială bienală ar duce la un "impact direct şi distructiv asupra jocului de club", în timp ce UEFA a îndemnat FIFA să se angajeze într-o "consultare autentică" cu privire la reformarea calendarului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici