Lipă, după bronzul mondial la handbal: Fetele meritau mai mult, pentru mine sunt campioane

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, după ce naţionala de handbal feminin a câştigat medalia de bronz la CM din Danemarca că fetele meritau mai mult, iar în opinia sa "sunt campioane".

306 afișări
Imaginea articolului Lipă, după bronzul mondial la handbal: Fetele meritau mai mult, pentru mine sunt campioane

Lipă, după bronzul mondial la handbal: Fetele meritau mai mult, pentru mine sunt campioane (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Ca sportive, fetele acestea, nu că vorbim de medalia de bronz, meritau mai mult, pentru mine sunt campioane. Doamne, cum au luptat cu Norvegia, cum s-au dăruit, pentru mine sunt campioane, clar. Nu am avut emoţii nicio clipă în lupta pentru această medalie, s-a văzut de la început că au stat foarte bine cu psihicul, cu moralul, au fost încrezătoare, iar faptul că se văd ca o echipă adevărată, se cunosc una pe cealaltă a făcut să înflorească de la minut la minut", a spus Elisabeta Lipă, pentru MEDIAFAX.

Ministrul Tineretului şi Sportului, multiplă campioană europeană, mondială şi olimpică la canotaj de-a lungul carierei sportive, a mai spus că emoţiile din finala mică a Campionatului Mondial de handbal, dar şi medalia cucerită de România, le pune pe aceeaşi treaptă cu toate realizările sale.

"Nu am avut nicio urmă de îndoială că vor fi pe podium. Exact cum am avut emoţii la fiecare cursă a mea sau cu ocazia fiecărei medalii cucerite pentru România, aşa m-am simţit şi acum. Nu pot compara cu vreo medalie olimpică pe care am cucerit-o eu din simplul motiv că m-am simţit la fel, am avut aceleaşi trăiri", a mai spus Lipă.

Potrivit acesteia, naţionala României va reveni în ţară luni noaptea, cu o cursă de la Amsterdam, la ora 0.20.

"Chiar dacă e târziu, voi fi acolo, şi nu în calitate de ministru, ci ca fost sportiv care a luptat mult pentru România, exact cum au făcut aceste fete. Bravo lor! Ştiu ce înseamnă să fii aşteptat acasă de toţi cei dragi după o astfel de performanţă şi cât de mult contează. Parcă nici nu eşti împlinit dacă nu împărtăşeşti cu ei când ajungi acasă şi respiri aerul românesc", a încheiat Elisabeta Lipă.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

Echipa României a încheiat Campionatul Mondial cu o medalie – bronz în acest caz, după 10 ani de când a urcat ultima dată pe podium, la ediţia din 2005, când a cucerit medalia de argint, fiind învinsă atunci de Rusia (scor 23-28). Medalia de bronz cucerită de România este prima din istoria participărilor sale la Campionatul Mondial, anterior având o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

La CM din Danemarca, tricolorele au obţinut următoarele rezultate: în grupa D, pe care a încheiat-o pe locul 4 - 47-14 (23-3) cu Puerto Rico, 36-20 (18-12) cu Kazahstan, 18-26 (12-13) cu Spania, 22-26 (10-13) cu Norvegia şi 27-30 (16-17) cu Rusia, în optimile de finală – 25-22 (13-18) cu Brazilia, în sferturile de finală – 31-30 (13-10, 27-27) cu Danemarca şi în semifinale, 33-35 (14-17, 27-27) cu Norvegia, ultimele două partide fiind decise după prelungiri.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

La ediţia din 2013, când titlul mondial a fost cucerit de Brazilia, România s-a clasat pe locul 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici