Lipă: Medaliile obţinute de tinerii canotori ne dau speranţe pentru JO de la Rio de Janeiro

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, marţi, la sediul MTS, unde canotorii participanţi la Campionatele Mondiale de Tineret de la Linz (Austria) au fost premiaţi pentru cele patru medalii de aur cucerite, că aceste rezultate dau speranţe în perspectiva JO de la Rio.

88 afișări
Imaginea articolului Lipă: Medaliile obţinute de tinerii canotori ne dau speranţe pentru JO de la Rio de Janeiro

Lipă: Medaliile obţinute de tinerii canotori ne dau speranţe pentru JO de la Rio de Janeiro (Imagine: Mediafax Foto)

"Majoritatea fetelor a terminat anul trecut junioratul, deci au 19 ani. Niciodată nu am avut un asemenea rezultat, patru medalii de aur la o ediţie de CM. Sper ca în 2016 să ne reprezinte cu succes. De remarcat, că în acest an am avut şi echipaj cu vâsle, nu doar cu rame. Pe lângă aceste medalii mai avem şi două clasări pe locul patru, la simplu băieţi şi dublu categorie uşoară", a spus Lipă.

Elisabeta Lipă a afirmat că există posibilitatea ca o parte dintre sportivi să nu confirme la seniori şi a precizat că aceştia nu vor fi trimişi la competiţiile de seniori doar pentru a bifa o participare. "Să sperăm că nu se vor pierde aceşti sportivi, deşi există acest risc. Acum nu îi vom trimite la campionatele mondiale de seniori, pentru că diferenţele sunt mari", a completat Lipă, care i-a cerut scuze, în glumă, ministrului Nicolae Bănicioiu pentru că "l-a pus la cheltuială".

Reprezentanţii României au obţinut patru medalii de aur la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret under 23, de la Linz-Ottensheim, la dublu rame feminin, dublu vâsle feminin, patru vâsle feminin şi patru rame băieţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici