Lista scurtă a ofertanţilor lui Chelsea redusă la trei candidaţi, Candy a plusat oferta

Raine Group, banca americană care supervizează vânzarea clubului Chelsea din Premier League, intenţionează să reducă lista scurtă de ofertanţi la trei luni sau marţi, au declarat surse pentru Reuters, un consorţiu condus de Nick Candy mărindu-şi oferta.

4451 afișări
Imaginea articolului Lista scurtă a ofertanţilor lui Chelsea redusă la trei candidaţi, Candy a plusat oferta

Sursa foto: Profimedia

Chelsea a fost scoasă iniţial la vânzare de proprietarul Roman Abramovici, în urma invaziei Rusiei în Ucraina şi înainte ca guvernul britanic să impună sancţiuni oligarhului, oferindu-i efectiv controlul asupra clubului.

Raine a stabilit ca termen limită pentru depunerea ofertelor vineri trecută, mai multe dintre acestea fiind făcute publice, în timp ce surse apropiate tranzacţiei au declarat că altele au fost depuse în privat.

Pentru a face lucrurile să avanseze, Reuters a fost informată că Raine, în consultare cu clubul, va reduce lista scurtă, procesul fiind încetinit de ofertele revizuite care încă mai sosesc.

Unul dintre cei trei ofertanţi care şi-au făcut publice ofertele vineri, consorţiul Candy's Blue Football, şi-a revizuit oferta luni, au declarat pentru Reuters, după ce li s-a alăturat „o altă mare instituţie financiară coreeană".

Dezvoltatorul imobiliar britanic Candy a înaintat vineri o ofertă de peste două miliarde de lire sterline (2,63 miliarde de dolari) către Raine, dar de atunci şi-a majorat oferta „semnificativ", fără a dezvălui cu cât sau numele noului investitor.

În consorţiul său se alăturaseră deja companiile sud-coreene Hana Financial Group şi C&P Sports Limited înainte ca noi investitori să se alăture demersului.

„Consorţiul Blue Football Consortium are acces la capital imediat, cu fonduri disponibile pentru desfăşurare încă din prima zi", a declarat Brian Gordon, partener al Squire Patton Boggs, firma de avocatură care lucrează cu Blue Football Consortium.

„Oferta provine de la co-investitori credibili a căror atitudine faţă de guvernanţă este de top."

În următoarele câteva săptămâni, un cumpărător sau cumpărători preferaţi vor fi înaintaţi guvernului, care trebuie să emită o licenţă specială pentru orice vânzare şi care are nevoie de dovezi că Abramovici nu va obţine niciun câştig financiar.

De acolo va depinde de potenţialul cumpărător să treacă testul proprietarilor şi directorilor din Premier League, înainte de a finaliza o preluare.

Testul este reprezentat de factorii care ar interzice unei persoane să devină proprietar sau director al unui club.

Printre aceştia se numără condamnările penale pentru o gamă largă de infracţiuni, o interdicţie din partea unui organism sportiv sau profesional şi încălcări ale anumitor regulamente cheie din fotbal, cum ar fi trucarea meciurilor.

Alături de oferta lui Candy, celelalte două consorţii care şi-au făcut publice ofertele săptămâna trecută au fost familia Ricketts, proprietara clubului Chicago Cubs, şi perechea formată din fostul preşedinte al clubului Liverpool, Martin Broughton, şi preşedintele World Athletics, Sebastian Coe.

Unele oferte au fost făcute publice abia luni, firma londoneză de investiţii globale Centricus confirmând luni că s-a oferit să cumpere Chelsea, o mişcare condusă de cofondatorul Nizar Al-Bassam şi de directorul executiv Garth Ritchie, despre care se spune că sunt posesori de abonamente.

Presa britanică a menţionat mai mulţi alţi ofertanţi, printre care Saudi Media, condusă de omul de afaceri Mohamed Alkhereiji.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici