Liverpool calificată în sferturile Ligii Campionilor în ciuda înfrângerii cu Inter, chiar pe Anfield

Liverpool s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu o victorie cu 2-1 la general în faţa lui Inter Milano, după ce a suferit o înfrângere cu 1-0 în faţa italienilor, în returul de pe Anfield. Italienii au jucat ultima jumătate de oră în inferioritate numerică.

320 afișări
Imaginea articolului Liverpool calificată în sferturile Ligii Campionilor în ciuda înfrângerii cu Inter, chiar pe Anfield

Liverpool calificată în sferturile Ligii Campionilor în ciuda înfrângerii cu Inter, chiar pe Anfield

După o primă repriză timidă, un şut superb la vinclu al lui Lautaro Martinez, a adus-o pe Inter în avantaj, în minutul 62.

Dar tocmai când păreau capabili să producă o surpriză, vizitatorii au rămas cu un om în minus, Alexis Sanchez fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben, după ce l-a faultat neglijent pe mijlocaşul lui Liverpool, Fabinho.

Eliminarea a temperat elanul lui Inter, iar Liverpool nu a mai ajuns în pericol de a mai primi gol.

"Golul lui Lautaro a lovit-o pe Liverpool, dar eliminarea lui Sanchez a influenţat ultima jumătate de oră de joc", a declarat cu regret antrenorul lui Inter, Simone Inzaghi, la conferinţa de presă.

"O victorie pe Anfield este frumoasă, dar este inutilă pentru calificare", a adăugat el.

După înfrângerea cu 2-0 de pe San Siro, Inter-ul lui Inzaghi a venit pe Anfield ştiind că trebuie să găsească echilibrul perfect între siguranţă defensivă şi finalizare precisă.

Cu toate acestea, echipa gazdă a fost cea care a fost cea mai aproape de a prelua conducerea în prima repriză, Joel Matip trimiţând cu capul în bară, după care Virgil van Dijk a reluat cu capul pe lângă poartă după un corner al lui Trent Alexander Arnold.

Hakan Calhanoglu l-a pus la încercare pe portarul lui Liverpool, Alisson Becker, în minutul 42, iar puţin înainte de pauză, Trent Alexander-Arnold, care a găsit spaţiu pe dreapta, a trimis un şut de puţin pe lângă poartă.

Liverpool a lovit din nou bara după revenirea de la vestiare, prin egipteanul Mohamed Salah.

Meciul a prins cu adevărat viaţă când Martinez, după ce tocmai irosise o ocazie bună, a preluat mingea şi a intrat în careu de unde a şutat imparabil.

A urmat eliminarea lui Sanchez şi încă o bară a lui Salah, partida încheindu-se cu înfrângerea oamenilor lui Klopp, care au obţinut totuşi calificarea.

Deşi înfrângerea a pus capăt unei serii de şapte victorii consecutive în Liga Campionilor, Liverpool şi-a atins obiectivul de a ajunge în optimi pentru a patra oară în ultimele cinci sezoane.

"Arta fotbalului este să pierzi meciurile potrivite. Încă urăsc acest lucru, dar dacă exista vreun meci pe care ne puteam permite să-l pierdem, acela era cel din această seară", a declarat Klopp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici