Liverpool învinge Sparta, iar Leverkusen, Roma şi Atalanta avansează în sferturile Europa League

Liverpool a învins joi Sparta Praga cu 6-1 şi s-a calificat în sferturile de finală ale Europa League cu 11-2 la general, în timp ce Bayer Leverkusen a reuşit o răsturnare de situaţie spectaculoasă pentru a smulge victoria in extremis în faţa lui Qarabag.

171 afișări
Imaginea articolului Liverpool învinge Sparta, iar Leverkusen, Roma şi Atalanta avansează în sferturile Europa League

Liverpool învinge Sparta, iar Leverkusen, Roma şi Atalanta avansează în sferturile Europa League

Liverpool a condus cu 4-0 după doar 14 minute, graţie golurilor marcate în interval de 7 minute de Darwin Nunez, Bobby Clark, Mohamed Salah şi Cody Gakpo.

Atacantul sârb Veljko Birmancevic a redus din diferenţă pentru oaspeţi înainte de pauză, dar Liverpool a continuat să domine.

"Depindea de noi să decidem cât de bun va fi meciul şi, evident, ne-a plăcut să jucăm fotbal, marcând câteva goluri fantastice la începutul meciului. Din acel moment devine un joc dificil, de genul cum să continui?", a declarat managerul lui Liverpool, Juergen Klopp, pentru TNT Sports.

Leverkusen a obţinut o victorie cu 3-2 pe teren propriu în faţa echipei azere Qarabag, cu două goluri marcate de Patrik Schick în minutele suplimentare de joc, asigurând o victorie cu 5-4 la general şi extinzând seria de invincibilitate a lui Leverkusen la 37 de meciuri.

Eforturile lui Brighton & Hove Albion de a recupera un deficit de patru goluri în faţa lui AS Roma s-au dovedit a fi zadarnice, deoarece nu au reuşit decât o victorie pe teren propriu cu 1-0, reuşita lui Danny Welbeck fiind o consolare în victoria cu 4-1 la general a italienilor.

"Aşa cum am mai spus, nimeni nu va fi fericit să joace împotriva Romei nici în această competiţie. Dacă ne uităm la opţiuni, pe oricine vom primi va fi interesant", a declarat antrenorul Romei, Daniele De Rossi, pentru Sky Sports Italia.


Atalanta a obţinut o victorie muncită pe teren propriu cu 2-1 în faţa portughezilor de la Sporting, Ademola Lookman şi Gianluca Scamacca întorcând meciul pentru gazde, care au consfinţit o victorie cu 3-2 la general pentru echipa italiană.

În meciurile jucate mai devreme, AC Milan s-a calificat în sferturile de finală cu o victorie cu 3-1 în faţa celor de la Slavia Praga, asigurându-şi o victorie totală de 7-3, după ce Tomas Holes de la Slavia a fost eliminat la începutul meciului.

West Ham United a copleşit Freiburg cu 5-0, obţinând cea mai mare victorie într-o competiţie europeană majoră şi trecând în sferturi cu 5-1 la general.

Olympique de Marseille a eliminat câştigătoarea competiţiei 2020-21, Villarreal, în ciuda unui efort curajos al spaniolilor, care au obţinut o victorie cu 3-1, dar nu au putut împiedica victoria cu 5-4 la general a francezilor.

Scoţienii de la Rangers au suferit prima înfrângere pe teren propriu în faţa unei echipe portugheze într-o competiţie UEFA, pierzând cu 1-0 în faţa Benficăi şi cu 3-2 la general.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici