Locuitorii din Cracovia au respins prin referendum candidatura pentru organizarea Jocurile Olimpice din 2022

Oraşul polonez Cracovia nu va candida la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, după ce locuitorii au votat împotriva acestui proiect, au anunţat, luni, responsabilii locali, informează AFP.

79 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Cracovia au respins prin referendum candidatura pentru organizarea Jocurile Olimpice din 2022

Locuitorii din Cracovia au respins prin referendum candidatura pentru organizarea JO-2022 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Acest rezultat marchează finalul demersurilor pentru candidatura la organizarea JO", a declarat Filip Szatanik, un purtător de cuvânt al Primăriei, după ce propunerea a fost respinsă cu aproximativ 70 la sută.

"Răspunsul negativ este mai mult decât clar", a menţionat Filip Szatanik.

În ianuarie, Stockholm s-a retras din cursă, iar la începutul lunii mai a fost rândul oraşului Oslo să-şi anunţe retragerea.

În cursă au rămas Beijing, Alma Ata şi Lvov.

Finalistele vor fi desemnate de CIO la începutul lunii iulie (7-9) la Lausanne, iar numele oraşului gazdă va fi dezvăluit la 31 iulie 2015, la Kuala Lumpur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici