Lotul României pentru CM de handbal feminin

Lotul României pentru Campionatul Mondial de handbal feminin cuprinde 18 jucătoare, fiind stabilit, duminică, după câştigarea Trofeului Carpaţi.

352 afișări
Imaginea articolului Lotul României pentru CM de handbal feminin

Lotul României pentru CM de handbal feminin (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

Lotul României este următorul: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcău şi Oana Chirilă.

În lot nu au fost incluse Ionela Stanca (însărcinată), Patricia Vizitiu (accidentată) şi Oana Gogoriţă.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. "N-am mai văzut demult echipa naţională să joace atât de bine şi cu poftă atât de mare şi asta nu poate decât să ne dea speranţe pentru CM din Brazilia. Obiectivul naţionalei la Mondiale este calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, iar fetele pot obţine asta în două feluri: ideal ar fi titlul mondial şi atunci am merge direct la Londra sau o clasare pe unul din locurile 2-7, care înseamnă asigurarea unui loc în turneele preolimpice", a declarat Gaţu.

La CM din Brazilia, România va juca în grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei. Tricolorele vor avea de luptat şi cu fusul orar, urmând a disputa două meciuri de la ora României 23.15, iar unul după miezul nopţii, de la 01.45. Programul meciurilor României în grupa C este următorul: România-Tunisia (3 decembrie, ora 21.00, ora României), România-Cuba (5 decembrie, ora 21.00), România-Japonia (6 decembrie, ora 23.15), România-Brazilia (8 decembrie, ora 01.45) şi România-Franţa (9 decembrie, ora 23.15).

Componenţa celorlalte grupe este următoarea:

Grupa A: Norvegia, Muntenegru, Angola, Germania, China, Islanda

Grupa B: Rusia, Kazakhstan, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Australia

Grupa D: Suedia, Danemarca, Croaţia, Argentina, Coasta de Fildeş, Uruguay.

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală (meciurile fiind programate în 11-12 decembrie), fază eliminatorie, la fel ca sferturile de finală (14 decembrie), semifinalele (16 decembrie), urmate de finale (18 decembrie). Echipa României nu se va muta din Sao Paolo, dacă se va califica în fiecare fază superioară a competiţiei.

Campioana mondială se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra, iar echipele clasate pe locurile 2-7 vor juca în turnee preolimpice, cele clasate pe locurile 2-4 având drept de organizare al acestora. Turneele preolimpice sunt programate în luna mai 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici