Lovitură majoră pentru handbalul din România. Cererea lui Dinamo de a juca în Liga Campionilor a fost respinsă de EHF. La feminin Rapid a primit wild-card pentru următoarea ediţie

EHF a anunţat echipele ce au primit un wild-card pentru noua ediţie de Champions League, atât la masuclin cât şi la feminin.

741 afișări
Imaginea articolului Lovitură majoră pentru handbalul din România. Cererea lui Dinamo de a juca în Liga Campionilor a fost respinsă de EHF. La feminin Rapid a primit wild-card pentru următoarea ediţie

Lovitură majoră pentru handbalul din România. Cererea lui Dinamo de juca în Liga Campionilor a fost respinsă de EHF. La feminin Rapid a primit wild-card pentru următoarea ediţie

Din păcate pentru România, campiona ultimilor ani Dinamo Bucureşti nu primit un wild-card în ciuda rezultatelor bune din ediţia precedentă. Dinamo va juca în ediţia următoare în a doua competiţie valorică - EHF European League.

În schimb la feminin Rapid a obinut locul în următoare ediţie. CSM Bucureşti este deja calificată.

10 echipe masculine au avut un loc fix, în timp ce 9 echipe au avut un loc garantat în EHF Champions League Women. Locurile rămase au fost atribuite prin upgrade-uri, luând în considerare factori precum "locul de desfăşurare", "televiziunea", "spectatorii", "rezultatele anterioare în competiţiile EHF" şi "managementul produsului şi performaţa în mediul digital", conform regulamentului.

Grupului de Evaluare, EXEC a oferit wild-carduri la masculin pentru

  • HC Zagreb (Croaţia)
  • Aalborg Håndbold (Danemarca)
  • Montpellier Handball (Franţa)
  • OTP Bank-Pick Szeged (Ungaria)
  • Kolstad Handball (Norvegia)
  • Orlen Wisla Plock (Polonia)

Acestea se vor alătura celor 10 echipe cu un loc fix în competiţie: GOG (Danemarca), Barça (Spania), Paris Saint-Germain Handball (Franţa), SC Magdeburg, THW Kiel (ambele din Germania), Telekom Veszprém (Ungaria), HC Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord), Barlinek Industria Kielce (Polonia), FC Porto (Portugalia) şi RK Celje Pivovarna Lasko (Slovenia).

Sporting CP (Portugalia), CS Dinamo Bucureşti (România), Kadetten Schaffhausen (Elveţia), IFK Kristianstad (Suedia). Cele patru echipe ale căror cereri de upgrade au fost respinse au un loc în Liga Europeană EHF Masculină.

În Liga Campionilor EHF Women, au fost confirmate cererile de wild-card :

  • Ikast Håndbold (Danemarca)
  • Brest Bretagne Handball (Franţa)
  • DVSC Schaeffler (Ungaria)
  • FTC Rail-Cargo Hungaria (Ungaria)
  • MKS Zaglebie Lubin (Polonia)
  • CS Rapid Bucureşti (România)
  • IK Sävehof (Suedia)

Echipele cu un loc fix sunt: S.C: Odense Håndbold, Team Esbjerg (ambele din Danemarca), Metz Handball (Franţa), SG BBM Bietigheim (Germania), Györi Audi ETO KC (Ungaria), WHC Buducnost (Muntenegru), Vipers Kristiansand (Norvegia), CSM Bucureşti (România) şi Krim Mercator Ljubljana (Slovenia).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici