LPF acuză MIRA şi Ministerul Justiţiei de toleranţă faţă de "huliganii" de pe stadioane

Liga Profesionistă de Fotbal acuză Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi Ministerul Justiţiei că tolerează actele de huliganism care se petrec pe stadioane la meciurile din Liga I şi cere celor două instituţii să aplice mai ferm Legea 4/2008, informează LPF.

9 afișări
Imaginea articolului LPF acuză MIRA şi Ministerul Justiţiei de toleranţă faţă de "huliganii" de pe stadioane

LPF acuză MIRA şi Ministerul Justiţiei de toleranţă faţă de "huliganii" de pe stadioane (Imagine: Mediafax Foto)

LPF consideră că vandalismul unor grupuri de fani a atins un punct limită şi, cu toate acestea, puţini dintre cei care sunt vinovaţi de aceste acte de huliganism au ajuns în faţa instanţei şi niciunul la închisoare.

LPF cere MIRA şi Ministerului Justiţiei să aplice mult mai ferm decât până acum prevederile Legii nr.4/2008, ale Codului Penal şi ale celui Civil.

"Urmare a nedoritelor evenimente petrecute recent în tribunele stadioanelor cluburilor Rapid şi Steaua, dar şi ale altor cluburi, LPF consideră că vandalismul anumitor grupuri de huligani a atins un punct-limită, dincolo de care se conturează riscul de a înregistra nu doar mari pagube materiale (a se vedea autoturismele distruse, modernizările grav afectate ale stadioanelor etc.), ci şi victime omeneşti. Ca atare, în dorinţa de a salva pe de o parte spectacolul fotbalistic, iar pe de alta pentru a permite spectatorului civilizat să se bucure în linişte de această binemeritată relaxare, facem un apel insistent la MIRA şi Ministerul Justiţiei de a aplica mult mai ferm decât până acum prevederile Legii nr.4/2008, ca şi, de la caz la caz, ale altor prevederi ale Codului Penal şi Civil. Faţă de care - o spunem răspicat - au demonstrat până în prezent o nepermisă toleranţă. Statistici clare demonstrează că, în ciuda constatărilor Jandarmeriei şi, uneori, ale Poliţiei, un procent nepermis de mic ale acestor infracţiuni a ajuns în faţa instanţelor. Şi nici unul dincolo de gratii, adică acolo unde ar fi locul unor indivizi iremediabil certaţi cu normele civice", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

În ultimele etape ale Ligii I, la derbiurile Dinamo-Steaua, Rapid-Steaua şi Steaua-FC Timişoara au avut loc altercaţii între suporteri şi oamenii de ordine.

Sâmbătă, la meciul Steaua-Poli Timişoara, scor 2-2, forţele de ordine au reţinut aproximativ 25 de suporteri ai echipei gazdă, în urma incidentelor desfăşurate în timpul, la pauza şi la finalul partidei, între fani şi jandarmi, atât în incinta stadionului, cât şi în afara lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici