LPF: Din drepturile de televizare, 30 la sută se împart în mod egal, 70 la sută după actuala grilă

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat că membrii Adunării Generale a LPF au stabilit, marţi, ca banii din drepturile TV să fie împărţiţi cluburilor în mod egal în proporţie de 30 la sută şi după grila actuală restul de 70 la sută.

131 afișări
Imaginea articolului LPF: Din drepturile de televizare, 30 la sută se împart în mod egal, 70 la sută după actuala grilă

LPF: Din drepturile de televizare, 30 la sută se împart în mod egal, 70 la sută după actuala grilă (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Am stabilit ca 30 la sută din suma respectivă să se împartă în cote egale, iar 70 la sută să se împartă după grila care a fost folosită în sezonul care se încheie acum", a spus Anghelache.

Întrebat cum se vor împărţi banii care revin FC Vaslui pentru locul ocupat în acest sezon, având în vedere că gruparea moldoveană va fi retrogradată din cauza respingerii dosarului de licenţiere, Anghelache a afirmat că nu s-a luat o decizie în această privinţă. "Vom discuta la şedinţa din iunie. A fost o propunere fie să se împartă după grila aprobată azi, fie în cote egale. Dar asta discutăm data viitoare", a menţionat Anghelache.

Directorul general al FC Oţelul Galaţi, Narcis Răducan, a declarat, luni, că schimbarea grilei de împărţire a banilor din drepturile TV a provocat discuţii în contradictoriu între reprezentanţii cluburilor puternice ale Ligii I şi cei ai cluburilor mici, însă în final s-a ajuns la o cale de mijloc. "30 la sută se vor împărţi în mod egal, iar 70 la sută în funcţie de locul ocupat în clasament. Au fost discuţii aprinse ca de fiecare dată, dar au fost discuţii amicale. Fiecare a avut ceva de zis, important este că până la urmă am ajuns la un numitor comun. Bineînţeles că fiecare îşi apără interesul şi câteodată nu ne plasăm pe acelaşi palier. Steaua, Astra, Petrolul au un punct de vedere, echipele mici au altul, dar important e că am ajuns la un numitor comun", a spus Răducan.

El a recunoscut că au existat cluburi care au dorit să negocieze separat drepturile TV, dar nu a nominalizat. "Au fost ceva ameninţări, dar majoritatea câştigă. Chiar dacă nu toată lumea a plecat cu calculele făcute de acasă, dar am ajuns la un mijloc care mulţumeşte pe toată lumea", a menţionat oficialul clubului gălăţean.

LPF intenţionează să facă o asigurare pentru a evita eventualele litigii cu deţinătorii drepturilor TV ca urmare a retragerii unei echipe în plin campionat, situaţie ce ar reduce numărul de meciuri în Liga I. "Există posibilitatea să se facă şi o asigurare pentru a preîntâmpina retragerea unei echipe din campionat. Cred că e o idee bună pentru că atunci vom sta liniştiţi că nu vom mai pierde bani şi că nu vor urma litigii cu televiziunile care vor avea drepturile", a explicat Narcis Răducan.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie, semnarea unui parteneriat media valabil cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici