LPF: Pentru moment este imposibilă introducerea cuplajelor

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, sâmbătă, într-un comunicat, că, pentru moment, nu este posibilă implementarea deciziei luate, vineri, de Comitetul Executiv al FRF privind introducerea cuplajelor între echipele bucureştene în sezonul 2011/2012 al Ligii I.

109 afișări
Imaginea articolului LPF: Pentru moment este imposibilă introducerea cuplajelor

LPF: Pentru moment este imposibilă introducerea cuplajelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Având în vedere Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 08.07.2011, prin care, cu intenţia de a se normaliza climatul fotbalului românesc şi a readucerii civilizaţiei pe stadioane, s-a decis că jocurile între echipele bucureştene să se desfaşoare în sistem cuplaj, Liga Profesionistă de Fotbal apreciază ca pozitivă această iniţiativă, ce ar putea avea efecte benefice pentru spectacolul sportiv. Dar, luând în considerare situaţia de fapt şi de drept creată prin semnarea contractelor de cesiune a drepturilor de televiziune (audiovizuale) a meciurilor de fotbal din cadrul competiţiei pe care o organizează (Liga I - Bergenbier), pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, caietul de sarcini aferent licitaţiei şi angajamentele asumate faţă de Consiliul Concurenţei, există o imposibilitate reală şi funcţională de implementare a unei asemenea hotărâri. Cel puţin în acest moment. Precizăm că respectarea angajamentelor imperative asumate faţă de Consiliul Concurenţei este atent monitorizată de această instituţie guvernamentală", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al LPF.

LPF menţionează, de asemenea, că nu va fi posibilă efectuarea unei noi trageri la sorţi pentru programul meciurilor, aşa cum anunţase, vineri seară, preşedintele FRF, Mircea Sandu.

"Astfel, prin actele mai sus menţionate s-a stabilit un sistem unitar în legatură cu programul şi programarea partidelor din cadrul competiţiei Liga I. Acest sistem este strâns legat de exerciţiul opţiunilor din cadrul pachetelor dobândite de adjudecatarii drepturilor TV, LPF fiind in acest moment în imposibilitatea de a modifica angajamentele asumate. În acelaşi timp, reamintim faptul că, în data de 07.07.2011, în condiţiile statutare şi regulamentare s-a stabilit, prin tragere la sorţi, conform schemei logaritmice, programul competiţional al sezonului 2011/2012, cu respectarea principiilor decise cu adjudecatorul drepturilor TV (RCS/RDS, ROMTELECOM, ANTENA 1). Totodată, dorim să precizăm că Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 08.07.2011 este în vigoare, urmând a fi aplicată, în condiţiile şi circumstanţele amintite, atunci când va fi posibil (de exemplu, în etapa a XVI-a, programată în data de 03.12.2011). În final, considerăm această propunere ca fiind benefică, iar LPF va analiza posibilitatea, mijloacele şi metodele prin care aceasta să poata fi valorificată pentru sezoanele competiţionale următoare, cu respectarea deplină a normelor legale şi a angajamentelor asumate", se arată în comunicatul citat.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, sâmbătă seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că ideea cuplajelor a fost o propunere a lui Mircea Sandu, dar că deocamdată "acest lucru nu se poate". "Toată această idee cu cuplajele a fost doar o propunere a lui Mircea Sandu pentru stimularea fotbalului în Bucureşti, dar acest lucru nu se poate face deocamdată. Vom ţine cont de această propunere şi vom încerca în etapa a 16-a să facem acest lucru. Aseară am discutat cu preşedintele FRF, dar am lăsat soluţiile cele vechi. Ce e rău în a discuta, dar deocamdată nu se poate pune în aplicare această idee. Chiar şi posibilitatea unui cuplaj în etapa a 16-a nu este bătută în cuie, sunt mulţi factori de care să ţinem cont", a spus Dumitru Dragomir la DigiSport Special.

FRF a anunţat, vineri după-amiază, pe site-ul oficial, după şedinţa Comitetului Executiv, că meciuri din etapele a 4-a, a 8-a, a 12-a, a 16-a, a 20-a, a 24-a, a 28-a şi a 32-a din Liga I, sezonul 2011/2012, se vor disputa, conform unui regulament special, în cuplaj, pe Naţional Arena din Bucureşti, fără să se menţioneze însă că este vorba despre echipele bucureştene care joacă pe teren propriu. Potrivit site-ului FRF, membrii Comitetului Executiv al FRF au luat această decizie "pentru a face un pas spre normalizarea climatului din fotbalul nostru şi de a readuce civilizaţia pe stadioanele din România".

Referitor la această decizie, preşedintele Mircea Sandu a precizat, vineri seară, în cadrul unei emisiuni TV, că programul meciurilor din sezonul 2011/2012 al Ligii I va fi refăcut, în vederea introducerii cuplajelor între echipele bucureştene, care urmează să se desfăşoare pe Naţional Arena. "Nu ştiu ce a apărut pe site-ul federaţiei, poate este o greşeală. Eu vă spun care este hotărârea Comitetului Executiv al FRF. Se joacă cuplajele interbucureştene. Reînviem ceva care este important, înseamnă 4-5 milioane de euro pentru cluburile bucureştene, înseamnă cel puţin 40.000 de oameni pe stadion. Etapele a 4-a, a 8-a, a 12-a, a 16-a, a 20-a, a 24-a, a 28-a şi a 32-a din Liga I vor fi alocate şi se va face o nouă tragere la sorţi, am vorbit şi cu preşedintele LPF acum câteva minute, aceste etape vor fi alocate meciurilor bucureştene, deci cuplajelor. Săptămâna viitoare se va face o nouă tragere la sorţi, este una dintre hotărârile care sperăm va revigora fotbalul românesc", a spus Sandu la GSP TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici