LPF susţine că instanţa doar a amânat validarea alegerilor şi că Burleanu este preşedintele FRF

Liga Profesionistă de Fotbal informează, marţi, într-un comunicat de presă, că Tribunalul Bucureşti a amânat doar pronunţarea unei soluţii privind validarea alegerilor la preşedinţia FRF, precizând că federaţia este condusă de preşedintele Răzvan Burleanu şi nu de Gino Iorgulescu.

151 afișări
Imaginea articolului LPF susţine că instanţa doar a amânat validarea alegerilor şi că Burleanu este preşedintele FRF

LPF susţine că instanţa doar a amânat validarea alegerilor şi că Burleanu este preşedintele FRF (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Tribunalul Bucureşti nu a pronunţat astăzi (n.r. - marţi)o soluţie de admitere sau respingere a cererii formulate de Federaţia Română de Fotbal privind înregistrarea modificărilor intervenite în structura organelor de conducere ca urmare a hotărârii Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal din data de 5 martie 2014. Instanţa doar a amânat judecarea cauzei, acordând un nou termen pentru data de 6 mai 2014. În aceste condiţii, hotărârea Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal privind alegerea în funcţia de Preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal a domnului Răzvan Burleanu continuă să producă efectele juridice corespunzătoare, orice referiri la persoana domnului Gino Iorgulescu fiind simple speculaţii de presă fără nicio susţinere în plan juridic", se arată în comunicatul publicat pe site-ul LPF.

Oficialii Ligii explică faptul că tribunalul trebuie să ia act de modificarea intervenită în structura organelor de conducere a FRF aşa cum s-a întâmplat şi după alegerile pentru preşedinţia LPF. "Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Tribunalului Bucureşti să ia act de modificarea intervenită în structura organelor de conducere ca urmare a alegerii domnului Gino Iorgulescu, la data de 14 noiembrie 2013, în funcţia de preşedinte al LPF. Tribunalul Bucureşti a admis la data de 15 ianuarie 2014 solicitarea LPF şi a dispus modificarea actelor constitutive în sensul înregistrării noilor organe de conducere ale Ligii. Aceeaşi procedura descrisă mai înainte este urmată şi de către Federaţia Română de Fotbal la acest moment, în vederea aplicării dispoziţiilor legale în vigoare", se precizează în comunicatul LPF.

Juristul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Giurgiu, Adrian Raţiu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Tribunalul Municipiului Bucureşti nu a validat noua conducere a FRF, stabilind pentru 6 mai judecarea contestaţiei deciziei Adunării Generale a federaţiei.

"Clientul nostru, AJF Giurgiu, contestă validitatea Adunării Generale, printr-o cerere prin care a spus; «Domnule, îmi pare rău, nu îi validaţi pe ăştia, pentru că noi am contestat hotărârea Adunării Generale». Instanţa a acordat, astăzi, un nou termen pentru 6 mai, când se va judeca procesul dintre AJF Giurgiu în contradictoriu cu federaţia şi se va stabili dacă tribunalul trebuie să-i înscrie pe cei noi sau nu. Pe scurt, nu s-a validat deocamdată noua conducere, chestiunea va fi analizată peste o lună. Până atunci, teoretic, este un proviziorat, pentru că este clar că această nouă conducere nu a fost validată. Din câte ştiu eu, potrivit statutului, federaţia ar trebui să fie reprezentată în mod provizoriu de cineva, să nu fie nici vechea, nici noua conducere. Din câte ştiu eu, după statut este prim-vicepreşedintele FRF, domnul Gino Iorgulescu. Aşa ar trebui să fie, nu mă întrebaţi cum va fi", a spus Raţiu, pentru MEDIAFAX.

Juristul AJF Giurgiu a afirmat că noua conducere a FRF solicitase tribunalului să fie validată. "Noua conducere a FRF a depus o cerere la tribunal pentru a fi validată. Aici avem un paradox pentru că, teoretic, până când această conducere nu va fi validată, nu are cum să reprezinte federaţia ca să ceară să fie validată, dar asta e o altă problemă. Asta ar fi mers dacă nu ar fi fost cineva care să conteste aceste alegeri. Pe 6 mai, probabil că se va hotărî. Noi am cerut şi să fie suspendată noua conducere până când nu se va stabili dacă hotărârea Adunării Generale este legală sau nelegală. Până atunci, ei nu pot face nicio mişcare, pentru că nu e legal, dar asta urmează să stabilească instanţa", a completat Raţiu.

Adrian Raţiu susţine că AJF Giurgiu a depus contestaţia în termenul legal. "Asociaţia pe care o reprezint nu a participat la vot pe data de 5 martie şi i s-a comunicat hotărârea pe data de 19 martie, iar noi, după statut, aveam 15 zile ca să contestăm hotărârea Adunării Generale. Deci dacă am depus pe 21, am fost în termen", a explicat Raţiu.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, preşedintele LPF Gino Iorgulescu, cel care ocupă şi funcţia de prim-vicepreşedinte al FRF, a refuzat să comenteze situaţia ivită ca urmare a contestaţiei depusă de AJF Giurgiu. "Nu pot să dau niciun fel de declaraţie. Nu cunosc exact situaţia şi nu pot face comentarii", a spus Iorgulescu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu a putut fi contactat.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a depus oficial săptămâna trecută o contestaţie la tribunalul Bucureşti prin care solicită anularea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Română de Fotbal câştigate de Răzvan Burleanu la 5 martie.

Preşedintele AJF Giurgiu, Viorel Leşeanu, a declarase la 28 martie, agenţiei MEDIAFAX, că motivul contestaţiei îl reprezintă participarea la alegeri a cluburilor şcolare, structuri de drept public care conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în vigoare nu aveau drept de vot.

Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram. La alegeri nu a mai participat candidatul Gheorghe Popescu, cu o zi înaintea alegerilor fostul internaţional fiind condamnat în Dosarul transferurilor la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici