LPF va întocmi un cod etic pentru antrenorii, conducătorii şi oficialii din Liga I

Liga Profesionistă de Fotbal va întocmi un cod etic prin care va reglementa relaţiile dintre antrenori, conducători şi ceilalţi oficiali ai cluburilor din Liga I, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

124 afișări
Imaginea articolului LPF va întocmi un cod etic pentru antrenorii, conducătorii şi oficialii din Liga I

LPF va întocmi un cod etic pentru antrenorii, conducătorii şi oficialii din Liga I (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

El a explicat că acest cod va fi prevăzut şi cu sancţiuni pentru cei care vor încălca regulile. "O să avem discuţii cu aceşti conducători care mai merg pe la televiziuni să aibă un comportament cât mai adecvat pentru schimbarea imaginii cluburilor şi a fotbalului. O să facem un cod etic în ceea ce priveşte relaţiile dintre antrenori, conducători şi toţi cei care sunt în acest fenomen. Cu această ocazie o să facem şi o grilă de sancţiuni", a spus Iorgulescu.

Preşedintele consideră în continuare că reducerea la 14 a numărului echipelor din Liga I începând cu sezonul 2015-2016 este cea mai bună decizie. "Dacă vrem să facem o reformă în fotbalul românesc trebuie să tăiem în carne vie. Nu putem să mai facem lucrurile în doi sau trei paşi pentru că lungim agonia. După cum se ştie la Liga a II-a au solictat să se facă două serii de câte 14 echipe şi nu s-au înscris până acum decât nouă cluburi. Nu ştiu ce se va întâmpla la Liga a III-a acolo unde au solicitat 72 de echipe. Trebuie să reducem numărul echipelor pentru că sunt jucători care nu au valoare, ajung prea repede în Liga I şi nu confirmă", a menţionat şeful LPF.

Iorgulescu susţine că în ciuda programului mai încărcat după reînfiinţarea Cupei Ligii, în următorul sezon nu se impune amânarea vreunei etape pentru echipa naţională. "Din punctul nostru de vedere nu ar trebui să se mai amâne niciun meci de etapă sau din Cupa Ligii pentru că toată Europa joacă din trei în trei zile şi nu amână nimeni nimic. Chiar am luat de pe internet statistica şi un singur meci din Anglia a fost amânat, în rest niciun campionat din Europa nu a amânat vreun meci pentru echipa naţională", a adăugat Gino Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici