Lucescu: Dinamo nu joacă cel mai frumos fotbal, dar are forţa de a câştiga

Antrenorul FC Braşov, Răzvan Lucescu, a declarat, marţi, că liderul clasamentului, Dinamo, nu joacă cel mai frumos fotbal, dar are o mare forţă, aceea de a câştiga, şi nu ar trebui să existe contestări din partea nimănui.

62 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Dinamo nu joacă cel mai frumos fotbal, dar are forţa de a câştiga

Lucescu: Dinamo nu joacă cel mai frumos fotbal, dar are forţa de a câştiga (Imagine: Mediafax Foto)

"CFR şi Steaua au meciuri dificile, CFR are totuşi şanse mai mari, este într-un moment mai bun decât Steaua. Şi situaţia din grupă le permite să spere în calificare, dar vor avea un meci pe viaţă şi pe moarte. La ce a arătat până acum, CFR e îndreptăţită să creadă şi să obţină calificarea. Steaua nu traversează poate cel mai grozav moment, dar schimbarea de antrenor este posibil să fi produs un şoc la echipa, cu Dinamo a arătat o revenire importantă din punctul de vedere al jocului. Trebuie să fie un punct de plecare pentru meciul cu Lyon. Ar fi frumos ca măcar să avem două echipe în Cupa UEFA, după ce în septembrie toate cele cinci echipe româneşti au ieşit pe uşa din dos. Poate că Dinamo nu joacă cel mai bun fotbal, dar are o forţă, de a câştiga, şi atâta timp cât câştigi, nimeni n-ar trebui să conteste. De văzut unde vor fi la final", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a menţionat că este nevoie de puncte în cupele europene, deoarece în anii 2004-2006 s-au adus foarte multe, ajungându-se la numeroase echipe româneşti în competiţii: "Ar fi păcat să pierdem această poziţie extraordinară. Pentru niciuna dintre echipe n-ar fi un dezastru necalificarea. CFR ar ieşi oricum cu fruntea sus, dintr-o grupă tare, în care s-a bătut de la egal la egal. Merită toate aprecierile. Se poate obţine ce îţi propui. Dacă nu credem că suntem de Liga Campionilor, niciodată nu vom fi în Liga Campionilor, sau nu vom reuşi să trecem de grupe. Trebuie să crezi".

Lucescu a vorbit şi despre confruntarea din campionat cu CFR Cluj, din etapa a XIV-a. "Poate fi un avantaj pentru noi faptul că cei de la Cluj vin de la atmosfera de Liga Campionilor, de la un meci decisiv, în nocturnă, la ora 14.00, să joci în campionat împotriva unui adversar pe care nu-l cunoşti foarte bine, când gândurile tale se îndreaptă spre ceva mult mai înalt. Ţinând cont totuşi de forţa şi valoarea lor, de faptul că în campionat nu sunt acolo unde şi-ar dori, s-ar putea să întâlnim o echipă capabailă să se reîncarce şi să fie foarte motivată. Avem şi noi forţa noastră, suntem o echipă bine organizată, cu dispoziţie mare la luptă şi privim cu optimism. Dacă nu ar fi fost numele meu acolo la Braşov, poate n-ar fi fost ambiţiile foarte mari şi parcursul de până acum ar fi fost unul firesc, foarte bun. S-ar putea ca prezenţa mea acolo să fie o presiune în plus pentru jucători, să intre într-o anume precipitare. Nu pierdem, dar ratăm foarte mult, asta arată o lipsă de luciditate", a comentat el.

Tehnicianul braşovenilor a subliniat că echipa sa trebuie să crească pas cu pas. "Important este să ne menţinem în apropierea echipelor fruntaşe. Anul viitor, cu experienţa acumulată în acest an, cu încrederea dată de faptul că vezi că nu pierzi, indiferent cu cine ai juca, poţi avea obiective mult mai îndrăzneţe", a spus tehnicianul braşovean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici