Lucescu: Nu e normal ce se întâmplă la Rapid

Antrenorul echipei FC Braşov, Răzvan Lucescu, a declarat, joi, că nu este normal ce se întâmplă acum la Rapid, pentru că în urmă cu două luni grupul de jucători era ridicat în slăvi, iar acum este "demolat".

11 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Nu e normal ce se întâmplă la Rapid

Lucescu: Nu e normal ce se întâmplă la Rapid (Imagine: Mediafax Foto)

"Când am vorbit despre Rapid, am spus de fiecare dată că are un lot valoros, care are forţă, dar care, în acest moment, nu formează o adevărată echipă. Nu ştiu... poate au fost entuziaşti la început, după acele rezultate bune, iar apoi nu au ştiut să gestioneze bine situaţia. Totuşi, nu este normal ce se întâmplă. Acum două luni, grupul de jucători era ridicat în slăvi, iar acum e demolat. Asta e o situaţie normală?", a spus Lucescu.

Tehnicianul a explicat că cei trei ani petrecuţi la Rapid, ca antrenor şi conducător, şi faptul că în unele momente a ajutat financiar echipa, îi dau dreptul să îşi spună părerea despre gruparea giuleşteană chiar dacă acum conduce pe FC Braşov. "Eu întotdeauna când am vorbit de Rapid, am şi argumentat, nu am făcut referiri la persoane de acolo şi mai ales eu nu am jignit pe nimeni. Oricum, am observat un lucru, că în fotbalul românesc sunt mulţi conducători şi antrenori care nu au păreri personale şi care merg pe o idee, iar apoi jignesc. În plus, pentru tot ce am făcut eu la Rapid, atât ca oficial, cât şi ca antrenor, am dreptul ca, dacă sunt întrebat, să fac o analiză a ceea ce văd. Oricum, să nu uităm că au fost situaţii în care am dat de la mine clubului Rapid, iar asta îmi dreptul să am măcar nişte păreri", a menţionat antrenorul formaţiei ardelene.

Încrederea în forţele proprii este, în opinia lui Răzvan Lucescu, soluţia pentru un parcurs cât mai lung al echipelor româneşti în cupele europene. "Totul e posibil, atât în Liga Campionilor, cât şi în Cupa UEFA. Eu cred că fotbalul românesc are resurse foarte mari, însă problema este legată de încredere. Sunt şanse pentru toate echipele implicate acum în aceste jocuri, să se califice mai departe, însă este nevoie de o altă abordare. În astfel de jocuri este extrem de importantă starea de spirit pe care o creezi şi motivaţia. Uneori aceste lucruri pot decide în favoarea ta", a spus Lucescu.

Antrenorul echipei FC Braşov îşi doreşte să continue seria rezultatelor bune şi să se întoarcă de la Craiova cu puncte. "Va fi un meci delicat la Craiova, pentru că este o echipă periculoasă, arţăgoasă şi imprevizibilă. Are jucători talentaţi, de viteză, care încep meciurile foarte tare, fac un presing foarte bun şi surprind. Oricum, meciurile acestea sunt bune pentru că te poţi verifica foarte bine. Eu respect Craiova, dar îmi place să câştig şi asta vreau să fac şi cu Universitatea. Sper să ne întoarcem acasă cu puncte", precizat Răzvan Lucescu.

În partida din deplasare cu Universitatea Craiova, programată, sâmbătă, în cadrul etapei a IX-a a Ligii I, ar putea juca şi atacantul Mugurel Buga, care nu a evoluat până acum de la transferul său de la Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici