Lucian Râşniţă, acuzat de hărţuire sexuală

Coordonatorul Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, Lucian Râşniţă, este acuzat de mai multe jucătoare că le-a hărţuit şi le-a pipăit, plângerile sportivelor ajungând la primarul oraşului Mircia Gutău, informează cotidianul Prosport

56 afișări
Imaginea articolului Lucian Râşniţă, acuzat de hărţuire sexuală

Lucian Râşniţă, acuzat de hărţuire sexuală (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul localităţii Râmnicu Vălcea, Mircia Gutău, a declarat că a primit trei plângeri împotriva antrenorului Lucian Râşniţă. "Este adevărat că am primit trei plângeri. Nu mă pot pronunţa până când nu se face o anchetă. S-ar putea ca în spatele acestor denunţuri să se afle persoane care îi vor răul lui Lucian Râşniţă", a spus Gutău.

Conform sursei citate, prima plângere a fost scrisă de Andreea Molnar Adespii, una dintre jucătoarele de bază ale lotului naţional de tineret, care a explicat în declaraţia sa ce s-a întâmplat. "În data de 17 ianuarie 2009, la turneul din Bacău, am fost chemată de domnul profesor Lucian Râşniţă la dumnealui în cameră. Acesta a început să pună mâna pe mine, m-a luat în braţe şi mi-a zis să mă întind lângă dumnealui. A început să mă pipăie şi am plecat repede din cameră, plângând. M-am dus imediat la domnii profesori Belu Ion şi Oprea Costel, neştiind ce să mai fac după şocul pe care l-am avut. Am început să tremur, dar domnii profesori m-au liniştit", se arată în declaraţia sportivei, publicată de cotidianul Prosport.

Lucian Râşniţă este de aproximativ nouă luni coordonatorul Centrului de la Râmnicu Vâlcea şi a fost selecţioner al ambelor reprezentative de handbal la seniori (masculin şi feminin). Tehnicianul a declarat că sportivele care l-au acuzat trebuie să aducă şi dovezi. "Am auzit ceva de genul acesta, dar, sincer, eu sunt plictisit de oameni care vor să iasă în faţă. Mi s-a mai transmis din mediul părinţilor. Trebuie să vină însă cu dovezi clare, nu cu vorbe. Aşa pot şi eu să scriu pe o hârtie ce-mi trece prin cap. Uşa mea este deschisă şi ziua, şi noaptea. Au fost momente când sportivele au venit în cameră, dar nu s-a întâmplat niciodată nimic", a spus Râşniţă.

FRH va analiza vineri acuzele de hărţuire sexuală aduse antrenorului Râşniţă

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că va analiza vineri scandalul de hărţuire sexuală de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, în care este implicat antrenorul Lucian Râşniţă.

"Vineri, de la ora 12.00, la centrul de excelenţă de la Râmnicu Vâlcea vom organiza un consiliu de administraţie la care vor fi prezenţi toţi cei implicaţi în acest scandal. Vom face o analiză amănunţită şi mi se pare normal să vorbim cu ambele părţi implicate. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu adevărat, pentru că sunt multe neconcordanţe în scandalul acesta", a spus Gaţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici