Luciano Moggi, condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare

Fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a fost condamnat de un tribunal din Napoli la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru implicarea în scandalul Calciopoli, anună Gazzetta dello Sport.

249 afișări
Imaginea articolului Luciano Moggi, condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare

Luciano Moggi, condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plan sportiv, Moggi a fost deja radiat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal. Procuratura ceruse pentru Moggi cinci ani şi opt luni de închisoare, el fiind găsit vinovat de fraudă sportivă şi complot, iar avocaţii au anunţat că vor face apel.

Foştii membri ai Comisiei Arbitrilor, Paolo Bergamo şi Pierluigi Pairetto au fost condamnaţi la trei ani şi opt luni de închisoare, respectiv un an şi 11 luni. Fostul arbitru Massimo de Santis a primit un an şi 11 luni de închisoare.

Claudio Lotito (preşedinte Lazio) şi Andrea şi Diego Della Valle (Fiorentina) au primit câte 15 luni de închisoare şi amenzi de câte 25.000 de euro.

De asemenea, alte opt persoane au primit pedepse cu închisoare, în timp ce opt au fost achitate.

Ca urmare a scandalului Calciopoli din 2006, Juventus a pierdut două titluri de campioană şi a fost retrogradată. De asemenea, cluburi ca AC Milan, Lazio şi Fiorentina, au fost sancţionate cu pierderea de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici