Lucie Safarova şi-a anunţat retragerea din tenis, la Roland Garros

Lucie Safarova (32 de ani) şi-a anunţat, miercuri, retragerea din tenis, la capătul partidei din primul tur al turneului de duble de la Roland Garros.

195 afișări
Imaginea articolului Lucie Safarova şi-a anunţat retragerea din tenis, la Roland Garros

Lucie Safarova s-a retras din tenis

Cehoaica a făcut pereche cu Dominika Cibulkova, însă cele două au pierdut în faţa cuplului Sofia Kenin/Andrea Petkovic, scor 4-6, 0-6. A fost ultimul meci din carieră pentru Safarova, care încheie cu un palmares excelent - 7 titluri WTA la simplu, 15 la dublu, dintre care cinci au venit la turnee de Grand Slam - Australian Open (2015, 2017), Roland Garros (2015, 2017) şi US Open (2016).

Cea mai bună clasare la simpu a obţinut-o în septembrie 2015, când a ocupat locul 5, iar la dublu a fost lider mondial timp de şase săptămâni, în 2017. La simplu, Safarova a fost aproape de câştigarea unui Grand Slam în 2015, însă a pierdut finala de la Roland Garros în faţa Serenei Williams, scor 3-6, 7-6 (2), De asemenea, Safarova a făcut parte din echipa Cehiei, care a câştigat de şase ori Fed Cup în ultimul deceniu.

"Tenisul mi-a oferit foarte multe. M-a disciplinat, m-a învăţat să muncesc din greu şi sunt nişte emoţii pe care nu le poţi avea în afara terenului. Sentimentul bucuriei de la un Grand Slam sau de la Jocurile Olimpice sunt minunate! Sunt norocoasă că am putut să călătoresc în toată lumea şi să îmi îndeplinesc atât de multe dorinţe. Am foarte multe amintiri plăcute şi sunt mândră de cariera mea. E un loc special aici, la Paris, să îmi iau rămas bun, dar sunt sigură că voi rămâne conectactă la acest sport uriaş", a declarat Lucie Safarova, potrivit site-ului WTA.

Simona Halep (3 WTA) a făcut parte din grupul de mari tenismene care i-au transmis mesaje lui Safarova la momentul retragerii: "Hei, Lucie! Sunt tristă că te retragi, dar îţi doresc toate cele bune. A fost minunat să te întâlnesc în circuit. Fii fericită!"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici