Luis Enrique: Trebuie să analizăm cum a revenit Sevilla de la 4-1

Antrenorul formaţiei FC Barcelona, Luis Enrique, s-a arătat uşor nemulţumit de faptul că echipa sa a pierdut, marţi, avantajul scorului de 4-1, cu care conducea în faţa FC Sevilla, în Supercupa Europei, dar precizat că este mândru de faptul că jucătorii catalani au cucerit trofeul până la urmă.

203 afișări
Imaginea articolului Luis Enrique: Trebuie să analizăm cum a revenit Sevilla de la 4-1

Luis Enrique: Trebuie să analizăm cum a revenit Sevilla de la 4-1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este greu să câştigi trofee, iar meciul a arătat acest lucru. Partida a fost dificilă pentru noi de la început. Am fost conduşi, dar am revenit împotriva unei echipe bune. A fost greu cu adevărat. Suntem bucuroşi de acest trofeu, pentu noi, pentru jucători şi suporteri. Sevilla a reacţionat foarte bine. Când conduci cu 4-1, adversarii nu au nimic de pierdut. Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat după aceea şi cum au revenit în meci, printr-un penalti şi prin câteva atacuri pe flancuri. Se mai întâmplă. Conduceam pe Sevilla cu 2-0 (n.r. - în campionat) şi au revenit. Lumea crede că Barcelona câştigă automat, dar nu este cazul. Trebuie să fim mândri de aceşti jucători. Acum ne gândim la Supercupa Spaniei (n.r. - vineri şi luni, cu Athetic Bilbao)", a declarat Luis Enrique, care a devenit, marţi, al patrulea câştigător al Supercupei Europei, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, după Josep Guardiola, Carlo Ancelotti şi Diego Simeone.

Tehnicianul a explicat că nu l-a titularizat pe Pedro Rodriguez, autorul golului victoriei, din cauza faptului că acesta avea probleme fizice, dar şi o situaţie incertă la club. "Pedro are ceva probleme la muşchii aductori şi ştiţi care este statutul lui actual, aşa că am ales jucătorul pe care l-am considerat cel mai bun în aceste circumstanţe (n.r. - Rafinha). Dacă aş avea ocazia, aş face la fel. Înţeleg că sunteţi interesaţi de Pedro, dar nu am de gând să spun mai mult", a precizat Enrique.

Pedro doreşte să părsească FC Barcelona, pentru a juca mai mult. El ar putea ajunge la Manchester United.

Deţinătoarea Ligii Campionilor, FC Barcelona, a câştigat Supercupa Europei, după ce a învins, marţi, la Tbilisi, cu scorul de 5-4 după prelungiri, câştigătoarea Ligii Europa, FC Sevilla.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Messi '7, '16, Rafinha '44, Suarez '52 şi Pedro Rodriguez '115, în timp ce pentru învinşi au înscris Banega '3, Reyes '57, Gameiro '72 din penalti şi Konoplianka '81.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici