Luis Suarez l-a muşcat pe Ivanovici de la Chelsea. Cel mai bun marcator din Premier League şi-a cerut scuze, dar a fost amendat de Liverpool

Atacantul uruguayan al echipei Liverpool, Luis Suarez, a cerut scuze, pe contul său de Twitter, pentru că l-a muşcat de braţ pe fundaşul formaţiei Chelsea, Branislav Ivanovici, la meciul de duminică, încheiat la egalitate, scor 2-2.

455 afișări
Imaginea articolului Luis Suarez l-a muşcat pe Ivanovici de la Chelsea. Cel mai bun marcator din Premier League şi-a cerut scuze, dar a fost amendat de Liverpool

Lui Suarez l-a muşcat pe Ivanovici de la Chelsea. Cel mai bun marcator din Premier League şi-a cerut scuze. Atacantul nu e la primul incident de acest fel (Imagine: AFP / Mediafaxfoto)

"Sunt trist de ceea ce s-a petrecut în această după-amiază. Cer scuze lui Ivanovici şi lumii fotbalistice pentru comportamentul meu de neiertat. Sunt dezolat!", a declarat cel mai bun marcator din Premier League, care a înscris, duminică, pentru a 23-a oară.

"Cer iertare antrenorului meu, coechipierilor mei şi tuturor angajaţilor de la Liverpool pentru că i-am dezamăgit", a adăugat el.

Incidentul s-a petrecut în mijlocul reprizei secunde, când, la un duel în suprafaţa de pedeapsă, Suarez şi-a înfipt dinţii în braţul lui Ivanovici. Arbitrul Kevin Friend nu a văzut gestul şi nu l-a sancţionat pe Suarez în ciuda încercării lui Ivanovici de a-i arăta urmele muşcăturii.

"Luis şi-a cerut scuze pentru gestul său. Comportamentul lui nu este compatibil cu cel al unui jucător care evoluează la Liverpool şi Luis este conştient că a dezamăgit, mai ales s-a dezamăgit pe el, dar şi pe toate persoanele ce au legătură cu acest club. Vom trata acest caz în interior şi vom aştepta măsurile federaţiei", a declarat directorul general al clubului, Ian Ayre.

Antrenorul echipei Liverpool, Brendan Rodgers, a afirmat că a discutat cu jucătorul după ce a revăzut imaginile şi a ajuns la concluzia că acesta a avut "un comportament inacceptabil".

Singurul jucător care i-a luat apărarea lui Suarez a fost Steven Gerrard, căpitanul emblematic al Liverpool: "Cred că ar fi injust să vorbim prea mult de acest lucru. El a fost de departe cel mai bun jucător al sezonului. Când joci în partide importante în Premier League se pot întâmpla şi astfel de lucruri".

Suarez nu este la primul incident de acest fel, el fiind suspendat şapte meciuri pentru că l-a muşcat pe mijlocaşul formaţiei PSV Eindhoven Otman Bakkal, în noiembrie 2010, când evolua la Ajax Amsterdam.

El a fost în mijlocul mai multor incidente de când a venit în Anglia, fiind în special suspendat opt meciuri pentru injurii rasiste la adresa francezului Patrice Evra, de la Manchester United, în octombrie 2011.

În ciuda amenzii, conducerea "cormoranilor" insistă că Luis Suarez (26 de ani) încă are un viitor în echipa antrenată de Brendan Rodgers.

Directorul executiv al FC Liverpool, Ian Ayre, a declarat că viitorul lui Suarez la "cormorani" este în siguranţă, însă jucătorul trebuie să lucreze la disciplină.

"Viitorul lui nu este în pericol. Viitorul va fi afectat în sensul că va trebui să muncim cu el la capitolul disciplină. Luis este un jucător foarte important pentru club. El a semnat în vara trecută un contract pe încă patru ani, şi dorim să îl vedem aici până la finalul său. Este un jucător fantastic şi are toate calităţile pe care le urmărim la un atacant. Trebuie să îl aducem pe direcţia corectă, iar totul depinde acum de Brendan Rodgers să lucreze cu el la această parte a caracterului său", a spus Ayre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici