Luminiţa Huţupan Dinu: Este dureros să te retragi, dar mă simt împlinită ca sportiv

Portarul titular al naţionalei României şi al echipei Oltchim, Luminiţa Huţupan Dinu, pentru care meciul de sâmbătă, cu Oţelul Galaţi, a fost ultimul din cariera profesionistă la nivel de club, a declarat, sâmbătă, că este dureros un astfel de moment, dar că se simte împlinită ca sportiv.

3 afișări

Huţupan a fost ovaţionată de cei peste 2000 de vâlceni prezenţi la sala polivalentă Traian, la meciul Oltchim - Oţelul Galaţi, din ultima etapă a Ligii Naţionale de handbal, fanii scandându-i numele minute în şir, transmite corespondentul MEDIAFAX. Luminiţa Huţupan a jucat pe tot parcursul primei reprize şi în ultimele trei minute ale mitanului secund, reuşind să înscrie un gol din aruncare de la 7 metri.

"Este dureros. Am avut emoţii şi ieri, şi azi, mai ales când am intrat la vestiar şi apoi în teren. Ştiam că este ultimul meu meci, voiam să nu se mai termine… Mi-au dat lacrimile când numele meu era scandat. E durerors... Nu am ce face, însă, viaţa sportivă nu poate ţine la infinit. Mă simt împlinită ca sportiv, am cucerit Liga Campionilor, am luat titluri şi cupe în România şi Slovenia, am fost declarată cel mai bun portar din lume. O singură dezamăgire am, că nu am ajuns cu Oltchim în finala Ligii Campionilor. La anul, pe această vreme eu voi fi în tribună, iar fetele vor fi în teren şi vor juca finala, ştiu că aşa va fi", a spus portarul naţionalei.

Luminiţa Huţupan Dinu a adăugat că următorul său obiectiv este un copil. "Voi rămâne alături de Oltchim, club pe care-l iubesc foarte mult şi alături de naţionala feminină. Sper să-mi împlinesc visul de a face un copil, acesta va fi principalul meu obiectiv în perioada următoare. Are cine mă înlocui pentru că Tamaş, Tolnai, Smedescu sau Rădulescu sunt portari de mare valoare. Îi rog pe tehnicieni şi pe suporteri să aibă mare încredere în ele. Prima mea Ligă a Campionilor cucerită cu Krim Ljubljana i-am dedicat-o mamei, care din păcate nu mai este, acest titlu naţional îl dedic domnului Roibu, managerul de la SC Oltchim, şi publicului spectator care a fost alături de noi şi acasă şi în deplasare, şi în campionat şi în Liga Campionilor", a mai spus Huţupan.

Una dintre mezinele formaţiei Oltchim, Cristina Neagu, spune că vrea să-i calce pe urme Luminiţei Huţupan Dinu: „Normal că vreau să-i calc pe urme Luminiţei. Pentru mine a fost şi va rămâne un idol. Nu mă gândesc de acum la retragere, cred că voi mai juca cel puţin zece ani dar vreau să ajung la retragere ca Luminiţa, să mă pot mândri cu o astfel de carieră. Am văzut-o la vestiare cât de emoţionată era, aproape că-i dădeau lacrimile. Cred că este greu pentru ea… Îmi pare rău că nu va mai fi colegă cu mine şi sper să îşi îndeplinească visul de a avea un copil. Astăzi m-am bucurat mult pentru titlul naţional cucerit cu Oltchim, îmi pare bine că am ales să joc la Vâlcea. Sper să rămân aici mulţi ani".

Pe de altă parte, tehnicianul campioanei României la handbal feminin, Radu Voina, a ţinut să-i mulţumească Luminiţei Huţupan, la retragerea din activitatea sportivă. „Huţupan este o handbalistă de mare valoare. A făcut enorm pentru handbalul feminin românesc, nu numai pentru Oltchim. Este clar că ne va fi greu fără ea dar nimeni nu este de neînlocuit, trebuie să mergem mai departe. Nu cred că se poate pune problema de a reveni asupra deciziei. De acum încolo are un alt obiectiv de îndeplinit, pe plan familiar. Îi doresc mult succes, ştiu cât de mult îşi doreşte să facă un copil. Este o persoană cu o ambiţie greu întâlnită şi sunt sigur că va reuşi. Ştiu că va rămâne alături de noi şi ne va încuraja în continuare", a spus tehnicianul.

În ceea ce priveşte titlul naţional cucerit cu Oltchim, Radu Voina a declarat că l-a "gustat" mai mult decât pe cele de la masculin: "Să cucereşti un titlu cu o echipă feminină este ceva aparte, cel puţin aşa simt eu. Meritul este al fetelor, mai puţin al meu. Avem şi un gust amar referitor la Liga Campionilor. Nu am ajuns în finală dar cred că şi prezenţa în semifinale este o performanţă notabilă. Le promit suporterilor că vom face tot posibilul să îndeplinim acest obiectiv în sezonul viitor. Le mulţumesc că au fost alături de noi şi sunt sigur că acest lucru se va întâmpla şi în sezonul viitor".

Luminiţa Huţupan Dinu, în vârstă de 37 de ani, va juca ultima dată şi pentru echipa naţională, în returul cu Belarus, de la Bucureşti (13 iunie), din play-off-ul pentru CM din 2009.

La finalul meciului câştigat de Oltchim cu scorul de 33-21, s-au decernat tricourile şi medaliile de campioane jucătoarelor de la Oltchim.

Oltchim a încheiat sezonul pe primul loc, cu 50 de puncte, fiind urmată de Rulmentul Braşov, cu 48 de puncte. Cele două echipe vor reprezenta România în sezonul viitor al Ligii Campionilor, în faze diferite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici