Luminiţa Huţupan şi Steluţa Luca nu se mai retrag de la echipa naţională

Handbalistele Luminiţa Huţupan Dinu şi Steluţa Luca au avut, duminică, la finalul derbiului Oltchim - Rulmentul, scor 31-25, o discuţie de câteva minute cu noul selecţioner al României, Radu Voina, în care i-au spus acestuia că nu se vor retrage aşa cum anunţaseră după JO de la Beijing.

225 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Huţupan şi Steluţa Luca nu se mai retrag de la echipa naţională

Luminiţa Huţupan şi Steluţa Luca nu se mai retrag de la echipa naţională

Luminiţa Huţupan a declarat, la finalul discuţiei cu Radu Voina că în cazul în care nu va reuşi să rămână însărcinată va participa cu echipa României la Campionatul European din Macedonia, în luna decembrie. "Nu mă retrag pentru că-mi este foarte greu să stau departe de teren şi de echipa naţională. I-am spus domnului Voina care este decizia mea şi aşa a procedat şi Steluţa Luca. Dacă voi rămâne gravidă până în decembrie atunci nu voi participa la Campionatul European, dar eu cred că voi fi în teren. Avem o datorie morală, trebuie să demonstrăm că putem mai mult decât am arătat la Olimpiada din China", a spus Huţupan.

Portarul echipei naţionale a afirmat că România va obţine o medalie la Campionatul European. "O să vedeţi că naţionala României va încheia anul cu o medalie în Macedonia. Dacă din ianuarie încolo voi reuşi să-mi văd visul împlinit de a rămâne gravidă, atunci mă voi retrage definitiv din handbal şi cred că nici domnul Roibu (n.r. - managerul SC Oltchim) şi nici domnul Cristian Gaţu (n.r. - preşedintele Federaţiei Române de Hanbal) nu vor avea ce să-mi reproşeze. Eu cred că mi-am făcut datoria şi faţă de Oltchim şi faţă de naţională", a precizat Luminiţa Huţupan.

Jucătoarea Steluţa Luca a confirmat şi ea faptul că va continua la echipa naţională. "Voi reveni la naţională cu tot dragul. Îmi lipsea echipa naţională. Am discutat cu domnul Voina şi i-am spus care este decizia mea. Am vorbit cu dânsul şi după meciul de la Baia Mare şi după cel de astăzi şi mi-a fpcut o foarte bună impresie. Sunt sigură că vom colabora foarte bine", a adăugat Luca.

Luminiţa Huţupan a anunţat, după Olimpiada de la Beijing, că nu va mai răspunde afirmativ la convocările echipei naţionale, în timp ce Steluţa Luca îşi exprimase intenţia de a se retrage încă dinainte de competiţia din China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici