Lupescu: Eu nu cred că Gică Popescu este vinovat

Secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, a declarat, luni, că îl consideră pe fostul internaţional Gheorghe Popescu nevinovat în ceea ce priveşte posibila colaborare a acestuia cu Securitatea, între anii 1986-1989.

16 afișări
Imaginea articolului Lupescu: Eu nu cred că Gică Popescu este vinovat

Lupescu: Eu nu cred că Gică Popescu este vinovat (Imagine: Mediafax Foto)

"Astfel de lucruri au fost făcute de oamenii din trecut care au făcut parte din acel regim. Eu nu cred că Gică Popescu a avut de a face cu asemenea lucruri. Probabil că i s-a fabricat şi un dosar, nu ştiu. Eu sunt dezgustat că apar asemenea lucruri. Am avut aceeaşi problemă şi când am jucat în Germania şi cred că în acele vremuri era ceva la modă. Dar dacă au fost jucători care au făcut aşa ceva, au făcut şi cu asta basta. Pe mine nu mă afectează cu nimic", a spus Lupescu, la Gsp tv.

Oficialul FRF a precizat că în perioada comunismului a evoluat la Dinamo, echipă ce aparţinea Ministerului Administraţiei Interne, iar acolo a fost monitorizat mai mult decât jucătorii oricărei alte echipe din ţară.

"Pe acea vreme eu jucam chiar la echipa Ministerului de Interne, iar noi eram monitorizaţi poate mai mult decât oricine. Nu pot să bag mâna în foc că nu era cineva printre noi care să colaboreze cu Securitatea, dar nici nu aveau ce să spună, că nu am făcut nimic deosebit. Ne mai duceam şi ne luam o pereche de blugi în plus sau ne-am luat un şampon de care nu găseam în România. Pe mine nici nu m-a preocupat prea mult acest aspect. Poate şi pentru că eram prea tânăr, iar la 21 de ani am plecat din ţară şi mă interesa să joc fotbal cât mai bine", a declarat Lupescu.

Cotidianul Adevărul a notat, în ediţia de luni, că Gheorghe Popescu a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de "Petrescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici