MAE a publicat un ghid pentru suporterii care merg la CM de fotbal din Qatar. Naţionala României vede turneul final la TV

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat marţi un ghid pentru suporterii care merg la Cupa Mondială de fotbal din Qatar.

345 afișări
Imaginea articolului MAE a publicat un ghid pentru suporterii care merg la CM de fotbal din Qatar. Naţionala României vede turneul final la TV

MAE a publicat un ghid pentru suporterii care merg la CM de fotbal din Qatar. Naţionala României vede turneul final la TV

Potrivit MAE, cea de-a 22-a ediţie a Cupei Mondiale de Fotbal, cea mai importantă competiţie internaţională de fotbal, va fi găzduită în acest an de Qatar, fiind prima Cupă Mondială de Fotbal ce va avea loc în Orientul Mijlociu şi, de asemenea, prima organizată de o ţară arabă, majoritar musulmană.

Ghidul cuprinde recomandări generale de călătorie şi condiţiile de călătorie în Qatar în această perioadă.

„Cetăţenii români care intenţionează să participe la eveniment trebuie să obţină un card Hayya (https://hayya.qatar2022.qa/). Cardul este sub formă de Fan ID şi este necesar pentru a putea intra în ţară în perioada turneului. De asemenea, cardul oferă acces la transportul public gratuit în zilele în care au loc meciurile la care aţi achiziţionat bilet. În acest moment, doar deţinătorii de bilete la meci pot aplica pentru cardul Hayya. Vă recomandăm să solicitaţi din timp cardul Hayya pentru a evita întârzierile”, se arată în ghid.

MAE informează că nu mai este obligatorie carantina pentru călătorii care sosesc din străinătate, însă călătorii testaţi pozitiv pentru COVID-19 după sosirea în Qatar trebuie să intre în autoizolare, în concordanţă cu procedurile în vigoare din Statul Qatar.

„Vă rugăm să vă informaţi, în prealabil, cu privire la legislaţia şi cutumele locale şi să le respectaţi. Legislaţia şi cutumele din Qatar sunt foarte diferite faţă de cele din România. Fiţi conştienţi de acţiunile dumneavoastră, pentru a vă asigura că nu ofensează, mai ales dacă intenţionaţi să vizitaţi zone de lângă moschei sau alte obiective religioase. Există sancţiuni grave pentru activităţi/acţiuni care ar putea să nu fie ilegale în România, cum ar fi importul anumitor bunuri (carne de porc, ţigări electronice/vape şi orice poate fi perceput ca material/obiect pornografic)”, mai atrag atenţia reprezentanţii MAE.

De asemenea, aceştia anunţă că autorităţile qatareze manifestă toleranţă zero pentru deţinerea de substanţe stupefiante (droguri).

„Potrivit celor mai recente informaţii oficiale furnizate de FIFA şi de autorităţile qatareze, suporterii vor putea achiziţiona şi consuma alcool (anumite categorii) doar în zonele special amenajate din jurul stadioanelor, cu trei ore înainte de începerea meciului şi o oră după încheierea acestuia. În timpul partidei, în interiorul stadionului, suporterii vor putea să achiziţioneze doar băuturi fără alcool. De asemenea, suporterii vor putea achiziţiona şi consuma alcool în zona „FIFA Fan Festival” (Parcul Al Bidda), după ora 18.30. În prezent, alcoolul este disponibil doar clienţilor din restaurantele şi barurile hotelurilor autorizate. Vârsta legală pentru consumul de alcool în Qatar este de 21 de ani. Este o infracţiune să consumi alcool sau să fii sub influenţa alcoolului într-un loc public”, se mai arată în ghid.

MAE anunţă că România are o singură reprezentare diplomatică în Qatar - Ambasada României la Doha.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
ghid,
qatar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici