Mahut: Am jucat cel mai mare meci din toate timpurile

Francezul Nicolas Mahut, care a pierdut, joi, cea mai lungă partidă de tenis din istorie, a declarat că este dureros că a fost învins, însă este onorat de faptul că a disputat cel mai mare meci din toate timpurile.

21 afișări
Imaginea articolului Mahut: Am jucat cel mai mare meci din toate timpurile

Mahut: Am jucat cel mai mare meci din toate timpurile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este cu adevărat dureros, dar au fost trei zile incredibile. John a servit extraordinar, este un campion. Am jucat cel mai mare meci din toate timpurile în cel mai bun loc posibil. Este o onoare!", a spus Mahut.

La rândul său, Isner a afirmat că oboseala dispare când joci un asemenea meci: "Când joci un meci ca acesta, în faţa unei asemenea atmosfere nu te simţi cu adevărat obosit. Băiatul ăsta (n.r. - Mahut) este un luptător. Astăzi, cineva trebuia să piardă, dar este o onoare să împart această performanţă cu el".

Oficialii turneului de la Wimbledon au organizat o mică ceremonie pe terenul 18 unde a avut loc istoricul meci pentru cei doi jucători, dar şi pentru arbitrul de scaun.

Partida dintre John Isner, cap de serie numărul 23, şi Nicolas Mahut, din turul întâi al turneului de la Wimbledon, devenită cea mai lungă din istorie, dar şi meciul cu cele mai multe ghemuri jucate, s-a încheiat, joi, cu victoria americanului după 11 ore şi 5 minute, scor 70-68 în decisiv.

Meciul a fost întrerupt, marţi, după patru seturi, din cauza întunericului şi a fost reluat miercuri, dar nici de data aceasta nu s-a finalizat. A fost oprit din nou, la scorul de 59-59 în decisiv, tot din cauza întunericului şi continuat joi. Marţi, cei doi au jucat două ore şi 54 de minute, miercuri şapte ore şi şase minute, iar joi o oră şi cinci minute.

Scorul meciului dintre francezul Mahut, 28 de ani, locul 148 ATP, şi Isner, 25 de ani, locul 19 ATP, a fost de 4-6, 6-3, 7-6 (7), 6-7 (3), 68-70. Şi setul încheiat cu 70-68 a devenit cel mai lung din istorie, atât ca număr de ghemuri, cât şi ca durată, opt ore şi 11 minute. Isner va juca în turul doi împotriva olandezului Thiemo De Bakker.

Mahut a mai disputat în turul doi al calificărilor un set maraton, câştigat cu 24-22, în faţa lui britanicului Alex Bogdanovici.

Isner a servit 112 de aşi, de asemenea un nou record, în timp ce francezul a servit 103. Precedentul record îi aparţinea croatului Ivo Karlovici, cu 78 de aşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici