Mai mulţi fotbalişti englezi evită să plătească impozite de milioane de lire sterline

Mai mulţi fotbalişti englezi, între care Wayne Rooney şi Gareth Barry, evită să plătească impozite de milioane de lire sterline prin intermediul unui complex sistem fiscal, care le permite să aloce un procentaj foarte mic din veniturile lor, informează The Sunday Times.

34 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi fotbalişti englezi evită să plătească impozite de milioane de lire sterline

Mai mulţi fotbalişti englezi evită să plătească impozite de milioane de lire sterline (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sunday Times susţine că Rooney a "strâns" prin acest procedeu circa 600.000 de lire sterline în ultimii doi ani.

În cazul lui Barry, jucător la Manchester City, suma pe care nu a plătit-o este de 135.000 de lire sterline.

Procentajul plătit pentru unele venituri a fost uneori de doar doi la sută, deşi, pentru sumele mari taxa este de 50 la sută. Potrivit publicaţiei menţionate, fiscul va investiga modul în care se evită plata impozitului.

Alţi jucători care reuşesc să plătească un procentaj mic sunt Ashley Cole, Rio Ferdinand sau Michael Owen.

Jucătorii evită să plătească impozitele semnând două contracte, unul ca sportiv care primeşte salariu, iar altul pentru "drepturi de imagine". Veniturile din aceste drepturi sunt depozitate într-o compania deţinută de jucător, unde impozitul pe venit este de 28 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici