Manchester City a renunţat la un jucător care suferă de probleme mintale

Campioana Angliei, Manchester City, a anunţat că a renunţat la serviciile mijlocaşului Michael Johnson, care dezvăluise că suferă de probleme mintale.

357 afișări
Imaginea articolului Manchester City a renunţat la un jucător care suferă de probleme mintale

Manchester City a renunţat la un jucător care suferă de probleme mintale (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Michael Johnson a dezvăluit că problemele mentale au dus la finalul carierei sale la gruparea din Manchester, informează independent.co.uk.

În vârstă de 24 de ani, Johnson era supranumit "noul Colin Bell" (n.r. - fost jucător la Manchester City timp de 13 sezoane în perioada 1966-1979) şi se anunţa ca o nouă vedetă a fotbalului englez.

Manchester City a renunţat la serviciile sale din cauza mai multor incidente în afara terenului de joc.

După ce o fotografie care îl prezenta pe Johnson cu multe kilograme peste greutatea optimă a apărut pe un site de socializare, oficialii lui City au confirmat că au renunţat la jucătorul al cărui contract expira la finalul sezonului.

Într-un interviu pentru Manchester Evening News, Johnson a dezvăluit cum problemele mentale i-au accelerat declinul carierei, dar şi cum a avut nevoie de tratament psihiatric: "Sunt mai dezamăgit decât oricine altcineva, dar aşa s-a întâmplat. Am fost pacientul unei clinici timp de mai mulţi ani, iar acum aş fi mai mult decât fericit dacă aş fi lăsat în pace să îmi trăiesc restul vieţii".

Johnson a debutat la Manchester City în 2006, iar cel mai bun sezon l-a avut în sezonul 2007/2008 sub comanda lui Sven-Goran Eriksson.

Mijlocaşul nu a obţinut nicio selecţie în echipa naţională a Angliei, însă a evoluat de două ori în reprezentativa de tineret.

În 2008, Manchester City i-a prelungit contractul lui Johnson pentru cinci sezoane pentru a tempera astfel interesul celor de la FC Liverpool (care dorea să ofere până la 10 milioane de lire sterline pentru serviciile sale), însă o serie de accidentări (la abdomen şi ruptură a ligamentelor încrucişate) l-au făcut să mai apară de trei ori în echipa "cetăţenilor" din 2008 până azi, ultima oară fiind în septembrie 2009, la un meci din Cupa Ligii, contra celor de la Scunthorpe.

În sezonul 2011/2012 a încercat să-şi relanseze cariera printr-un împrumut la Leicester City, chiar sub comanda lui Eriksson, însă a fost trimis înapoi după doar şase luni.

El a fost arestat de două ori anul trecut pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar carnetul de conducere i-a fost suspendat pentru trei ani şi a plătit amenzi de 5.500 de lire sterline (aproximativ 6.500 de euro).

În ciuda acestor probleme, conducerea clubului nu a dorit să-i rezilieze contractul lui Johnson până când fotografia de pe site-ul de socializare nu a fost publicată.

Potrivit presei engleze, Johnson ar fi avut un salariu cifrat la 40.000 de lire sterline pe săptămână (aproximativ două milioane de lire pe an).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici