Manchester City şi Lille, în premieră adversare ale echipelor româneşti în cupele europene

Echipa engleză Manchester City, care va întâlni formaţia FC Timişoara în play-off-ul Ligii Europa, şi gruparea franceză OSC Lille, adversara celor de la FC Vaslui în aceeaşi fază a competiţiei, întâlnesc pentru prima dată echipe din România într-o cupă europeană.

10 afișări
Imaginea articolului Manchester City şi Lille, în premieră adversare ale echipelor româneşti în cupele europene

Manchester City şi Lille, în premieră adversare ale echipelor româneşti în cupele europene (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Echipa croată Hajduk Split, adversara formaţiei Unirea Urziceni în play-off-ul Ligii Europa, a mai întâlnit echipele româneşti Universitatea Craiova, Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti.

În turul I al Cupei UEFA, ediţia 1983/1984, Hajduk Split a eliminat Universitatea Craiova după o dublă manşă încheiată cu lovituri de departajare. Universitatea Craiova a învins pe teren propriu pe Hajduk Split cu scorul de 1-0, pierzând cu acelaşi rezultat în deplasare. La lovituri de departajare, Haduk s-a calificat cu scorul de 4-1.

Următoarea înfruntare a celor de la Hajduk Split cu o echipă românească a fost în grupele Ligii Campionilor, ediţia 1994/1995. Hajduk a învins pe Steaua, în România, cu scorul de 1-0, pierzând pe teren propriu cu 4-1.

Hajduk s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa din această ediţie, după ce a trecut de Dinamo în turul III. La Bucureşti, Dinamo a învins cu scorul de 3-1, la Split, croaţii câştigând partida cu scorul de 3-0.

Grasshopper Zurich a întâlnit formaţia Dinamo în primul tur al Cupei UEFA din ediţia 2001/2002. Elveţienii au câştigat ambele partide cu acelaşi scor, 3-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici