Mancini demisionează din funcţia de selecţioner al Italiei

Roberto Mancini a demisionat din funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Italiei, a anunţat duminică federaţia de fotbal a ţării (FIGC).

358 afișări
Imaginea articolului Mancini demisionează din funcţia de selecţioner al Italiei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Mancini a preluat echipa în 2018, când aceasta tocmai ratase calificarea la Cupa Mondială, după ce anterior nu mai ratase o fază finală a Cupei Mondiale din 1958.

El a condus Italia spre succes la Campionatul European din 2021, dar echipa a ratat din nou calificarea la Cupa Mondială de anul trecut din Qatar.

În iunie, Italia a obţinut locul al treilea la finala Ligii Naţiunilor sub conducerea lui Mancini.

"O pagină importantă din istoria Squadrei Azzurra, care a început în mai 2018 şi s-a încheiat cu finala Ligii Naţiunilor 2023, a ajuns la final", a scris FIGC într-un comunicat.

"Ţinând cont de angajamentele importante şi viitoare pentru preliminariile UEFA Euro 2024... FIGC va anunţa numele noului antrenor naţional în următoarele zile".

În urma campaniei eşuate de anul trecut din calificările pentru Cupa Mondială, Mancini a fost supus unor presiuni intense în presa italiană pentru a demisiona, dar a primit sprijinul preşedintelui federaţiei naţionale pentru a continua în funcţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici