Manea anunţă restructurarea lotului echipei Rapid: Nu putem să ţinem 35 de jucători în Liga a II-a

Noul preşedinte al FC Rapid, Nicolae Manea, a anunţat, vineri, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial, restructurarea lotului, precizând că gruparea nu îşi permite să plătească 35 de jucători în condiţiile în care activează în Liga a II-a.

285 afișări
Imaginea articolului Manea anunţă restructurarea lotului echipei Rapid: Nu putem să ţinem 35 de jucători în Liga a II-a

Manea anunţă restructurarea lotului echipei Rapid: Nu putem să ţinem 35 de jucători în Liga a II-a (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Am înţeles că sunt în lot 30 şi ceva de jucători, iar asta e o problemă. Nu putem să ţinem 35 de jucători în Divizia B cu salariile care sunt. O să am o discuţie cu Viorel să îmi spună pe cine se bazează", a spus Manea.

De asemenea, el a menţionat că există jucători la Rapid cu contracte mai mari decât poate poate plăti clubul în acest moment. "Să dai unui jucător o anumită sumă, iar echipa să fie în Divizia B mi se pare exagerat. La echipa de unde vin nu depăşea nimeni 2.000-2.500 de euro pe lună. Dacă avea vreunul 3.000 de euro. Iar cu 3.000 de euro pe lună se poate trăi foarte bine în România la ora actuală. De aceea trebuie să avem o discuţie cu fotbaliştii din lot. Normal că ei au semnat un contract când echipa era în Liga I, dar acum suntem în Divizia B şi nu putem să dăm sute de mii de euro. O să dăm când vom fi în Liga I. Ei trebuie să înţeleagă faptul că nu le ia nimeni banii, sunt banii lor, dar ca să îi ia mai întâi trebuie să realizeze obiectivul, acela de a promova. O să am o discuţie cu ei, nu o să îi mint, ci o să le spun exact cum stau lucrurile. Sunt jucători care au contracte mai mari decât poate Rapid să plătească acum", a afirmat conducătorul giuleştean.

Nicolae Manea a explicat că nu a venit la Rapid pentru bani, ci pentru a ajuta clubul în această perioadă dificilă. "Mă reîntorc în Giuleşti unde mereu am considerat că este casa mea. Vin într-o situaţie care nu este deloc uşoară, dar pentru mine e ceva normal pentru că niciodată nu am fost la Rapid decât în condiţii grele. Am venit cu dorinţa mare că acest club nu trebuie să piară. Ar fi o mare tragedie pentru fotbalul românesc dacă Rapidul ar dispărea de pe harta fotbalului. Eu n-am venit la Rapid să iau bani, eu am venit să ajut. Noi suntem în insolvenţă, iar eu nu pot face nimic fără acest administrator judiciar, doamna Cristina Andronache. Dânsa ne acordă tot sprijinul pentru că eu, de exemplu, nu am drept la nicio semnătură. Dar voi lucra cu dânsa şi îi voi spune cum stau lucrurile şi ce trebuie să facem. Dânsa semnează şi organizează totul în această perioadă", a adăugat Manea.

Preşedintele susţine că nu s-a pus niciun moment problema renunţării la antrenorul Viorel Moldovan. "S-a tot vorbit înainte de venirea mea că eu voi aduce un alt antrenor, dar nu este adevărat. Eu consider că orice preşedinte care ar fi venit în locul meu la Rapid nu era întreg la minte dacă renunţa la Viorel Moldovan. Nici nu s-a pus problema, eu cu Vio am şi jucat la Bistriţa, am avut mereu o relaţie foarte bună. Îl apreciez foarte mult pentru ce a făcut aici. Nici nu ştiu cine altcineva ar fi stat în condiţiile în care Viorel a stat aici. Am înţeles că a mai dat bani şi de la el, dar nu trebuie să se mai întâmple aşa ceva. Şi eu am făcut la fel la Bistriţa şi nu e uşor. Oricum, trebuie să facem tot posibilul ca până la plecarea în stagiul de pregătire să le mai dăm jucătorilor nişte bani ca să aibă spor la muncă acolo", a afirmat oficialul.

Portarul Emilian Dolha, mijlocaşul Emil Dică şi atacantul Daniel Niculae reprezintă principalele ţinte ale clubului în perioada de transferuri din această pauză competiţională. "Cu Dolha şi Dică s-a discutat, iar cu Daniel Niculae o să am o discuţie împreună cu Viorel Moldovan. Sunt şanse reale să vină. Ei au mai fost la Rapid şi ştiu despre ce e vorba aici. Acum se cunosc caracterele, în situaţia asta când e greu. Păi când era bine aici vă amintiţi ce aglomeraţie era aici la Pro Rapid, nu aveai loc să te învârţi. Acum au mai rămas brazii ăştia frumoşi. Atunci toţi iubeau Rapidul iar acum îl hulesc, iar asta nu e normal", a menţionat Manea.

În ceea ce priveşte transferul mijlocaşului Alexandru Ioniţă II la Astra Giurgiu, Manea a declarat că acesta nu a fost încă definitivat deoarece pentru acest lucru este nevoie de acordul creditorilor FC Rapid. "Alex Ioniţă a fost în tratative cu Astra, clubul i-a dat voie să discute. Nu ştiu sigur dacă a semnat. Dar chiar dacă a semnat, acest transfer nu se poate realiza fără acordul creditorilor şi semnătura doamnei administrator judiciar. În situaţia în care tratativele cu cei care vor să ia Rapidul nu se realizează atunci vom fi nevoiţi să îl sacrificăm, pentru că trebuie să salvăm o echipă. Dar el acum este jucătorul Rapidului", a precizat noul preşedinte.

Prezent la conferinţa de presă, antrenorul Viorel Moldovan a afirmat că se simte "relaxat" după instalarea lui Nicolae Manea în funcţia de preşedinte. "Am în sfârşit un preşedinte şi sunt mai relaxat. Mă bucură revenirea lui Nicolae Manea la Rapid, un Rapid aflat într-o situaţie dificilă. Eu şi echipa aveam nevoie de un punct de sprijin", a spus Moldovan.

Tehnicianul a adăugat că are nevoie de Dică, Niculae şi Dolha, jucători cu experienţă de la care fotbaliştii tineri din lot au ce învăţa. "Mi-ar plăcea să lucrez cu Dică, Dolha şi Nico, îmi doresc asta. Acum să vedem, aşteptăm răspunsuri pozitive din partea lor. Ca să încadrezi aceşti tineri e nevoie de jucători cu experienţă care să le dea o direcţie", a precizat el.

Lotul formaţiei Rapid se va reuni pentru începerea pregătirilor la 15 ianuarie, două zile mai târziu fiind progrataă vizita medicală. Echipa din Liga a II-a va efectua un stagiu de pregătire în Antalya în perioada 24 ianuarie - 15 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici